Името и аватарът на социалната мрежа Twitter бяха променени официално

...
Името и аватарът на социалната мрежа Twitter бяха променени официално
Коментари Харесай

Twitter вече е Х, логото стана черно

Името и аватарът на обществената мрежа Twitter бяха изменени публично в понеделник. Синята птица в логото към този момент няма да се употребява. На нейно място застава черна писмен знак Х на бял декор.

Собственикът Илон Мъск разгласява на страницата си фотография на централата на компанията с проекция на новото лого. По-късно той показа и малко рекламно видео. Милиардерът съобщи, че домейнът x.com към този момент автоматизирано пренасочва потребителите към уеб страницата на Twitter.

Плановете си да преименува Twitter Мъск показа на 1 юни. Седмици по-късно предприемачът разгласи, че в логото на компанията ще се появи буквата Х вместо познатата птица.

На 27 октомври 2022 година Мъск подписа договорка за закупуване на Twitter за 44 милиарда $. Веднага по-късно той уволни членове на управителния екип, в това число основния изпълнителен шеф Параг Агравал и финансовия шеф Нед Сегал. Според документите, оповестени в базата данни на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища, Мъск е разпуснал и борда на шефовете. Така той се трансформира в едноличен началник на компанията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР