Именно в тишината на войната се пише историята. А тaзи,

...
Именно в тишината на войната се пише историята. А тaзи,
Коментари Харесай

Путин надуши слабия Запад и опасно ескалира войната

Именно в тишината на войната се написа историята. А тaзи, която покрива Украйна от няколко месеца, е все по-тежка и заплашителна. Именно в слабите места на войната Владимир Путин изпраща своите ракети, с цел да разшири раните на Украйна, да деморализира нейното население и да разубеди Запада от по-нататъшно присъединяване. От 29 декември поток от съветски ракети пада върху Киев, Харков на изток и други украински градове. В петък стотици ракети и дронове камикадзе, изстреляни от Русия, оставиха 30 убити и 160 ранени. Същото беше и във вторник, 2 януари, когато съветските офанзиви предизвикаха голям брой цивилни жертви в столицата и Харков. Докато фронтовата линия беше замръзнала в продължение на няколко месеца на изток и юг, тя ненадейно се възроди. Вълната от съветски бомбардировки, една от най-жестоките от началото на войната, беше ориентирана към здания, родилни отделения, търговски центрове, както и индустриална и военна инфраструктура. Това написа в собствен материал политическият анализатор на френския вестник Le Figaro Изабел Ласер.

Украинските управляващи чакаха това. Владимир Путин даде обещание да " отмъсти " за гибелта на цивилни след огромната бомбардировка, осъществена в събота от украинската войска против съветския град Белгород, която остави 25 убити и към 100 ранени. Руският президент даде обещание да " ускори " ударите против Украйна. Той удържа на думата си. Но офанзивата от петък към този момент представляваше " възмездие " за унищожаването от украинците четири дни по-рано на съветски десантен и транспортен транспортен съд в кримско пристанище, употребявайки френско-британска ракета SCALP с огромен обхват. Седемдесет и седем съветски моряци починаха в интервенцията.

Освен отмъщението, подновяването на съветските бомбардировки има за цел да дестабилизира Украйна в средата на зимата. Миналата година по същото време руснаците към този момент бяха почнали бомбардировки против гражданската инфраструктура, с цел да сковават страната, да дезорганизират тила на фронта и да усилят страданието на популацията, изправено пред мраз, липса на вода, мрачевина и изолираност. Увеличаването на офанзивите цели и засищане на украинската противовъздушна защита. Военната ескалация е и обръщение, изпратено от Владимир Путин към западните съдружници на Украйна. Начин да отпразнуват Новата си година, като предупредят, че Кремъл няма желание да спре войната си. И че неговата цел продължава да е да унищожи Украйна, с цел да я подчини.

Повечето специалисти чакат това да продължи до президентските избори на 17 март 2024 година, които Владимир Путин наподобява сигурен, че ще завоюва. По този метод възобновяването на офанзивата ще има за цел да подсигурява, че никакви неприятни военни вести за руснаците в Украйна няма да попречат на предизборната акция. От своята крепост в Кремъл Владимир Путин консолидира властта си, разтърсена предишното лято от протеста на Пригожин. Въпреки глобите на Запада, Русия съумя да усили военното си произвеждане и да попълни фронта си с повече от 1500 танка и 22 000 дрона. Военният напредък е подкрепят и от съдружниците на Русия - Китай, Иран, Турция, Северна Корея, Обединените арабски емирства - които му обезпечават нужните съставни елементи или оръжия.

След неуспеха на контранастъплението през 2023 година украинската войска наподобява е трансформирала метода си, най-малко краткотрайно. Изправени пред невъзможността да се пробие фронта и да се отслаби съветската защита, задачата, съгласно военните анализатори, в този момент е да се защитят източната и южната линия, до момента в който се пробват да изгубят минимално количество земя през зимата, до момента в който чакат нови доставки западни оръжия. В изявлението, което даде на The Economist, Володимир Зеленски предвижда, че Черно море, където украинските сили съумяха да слагат съветския флот в защита, ще бъде центърът на тежестта на войната през 2024 година и че задачата на неговата войска ще бъде да изолира Крим, с цел да го отреже от Русия и нейните доставки на войски и оръжия. Той приканва за задоволително мощни ракети, с цел да унищожат Керченския мост.

Украинският президент насочи нов апел под формата на предизвестие към своите западни съдружници. Идеята, че Владимир Путин стартира да печели войната в Украйна, е просто " чувство ", предизвестява той. Като оказват помощ на Украйна и й дават оръжия и финансова поддръжка, европейците способстват за отбраната на континента. Но в случай че оставят Украйна да загуби, те ще се изправят пред нови войни, които ще бъдат стартирани от Владимир Путин. " Путин, сподели той, усеща слабите като животно, тъй като е животно. Надушва кръвта и усеща силата си. И той ще ви изяде на вечеря с вашия Европейски съюз, вашето НАТО, вашата независимост и вашата народна власт. "

От няколко месеца западняците са изгубили възприятието си за необходимост. Те започнаха новата година, фокусирани върху политическите избори през 2024 година, която ще бъде решаваща за Европа и Съединените щати, изключително при положение на завръщане на власт на Доналд Тръмп. На 29 декември съветска ракета наруши полското пространство за три минути и 40 километра, без да провокира ни минимум съвещание на NAC, Северноатлантическия съвет, органът за взимане на политически решения на НАТО. Западняците се изкушени да погледнат встрани. Въпреки сериозността на обстановката, европейските държавни управления не са обвързали своите страни с военна стопанска система.

През 2023 година Западът разреши на украинците да дадат отпор на руснаците. 2024 година ще бъде годината на истината. Ще разрешат ли на украинците да победят? Ще бъде ли раздрано неувереното безмълвие, в което ги държат, преди да е станало прекомерно късно?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР