Имате толкова подробна рецепта, че не виждаме как няма да

...
Имате толкова подробна рецепта, че не виждаме как няма да
Коментари Харесай

Лесна шоколадова тортичка с вкус на кафе

Имате толкоз подробна рецепта, че не виждаме по какъв начин няма да се справите с приготвянето на тази лесна шоколадова торта

Необходими Продукти

Блат


● захар - 300 г кристална
● брашно - 250 г
● какао - 75 г
● бакпулвер - 1 ч.л.
● сода бикарбонат - 1 ч.л. за самун
● сол - 1/2 ч.л.
● яйца - 2 бр. L
● еспресо - 240 мл хладко или вода
● прясно мляко - 240 мл със стайна температура
● царевично олио - 120 мл или 80 мл зехтин
● ванилия - 1 и 1/2 ч.л. дестилат

Пълнеж


● шоколад - 180 г черен
● пудра захар - 230 г
● масло - 260 г със стайна температура
● ванилия - 1 и 1/2 ч.л. дестилат

Начин на подготвяне

Фурна - 180 градуса. Две кръгли тавички с диаметър към 23 см, намаслени и покрити с хартия за печене.

Блатове - 2 бр. Не се работят с миксер, а с телена бъркалка.

В купа през решето се пресява брашното, какаото, бакпулверът, содата и се прибавя захарта, разбърква се. Добавят се леко разрушените яйца с прясното мляко, кафето, мазнината и ванилията. Прави се кладенче в сухата примес и се изсипват мокрите съставки. Разбъркват се с телената бъркалка до еднородност и се изсипват поравно в двете форми.

Пече се на 180 градуса за към 27-32 минути или до момента в който ръбовете на блатовете се отделят от формата, само че по средата би трябвало да е мек и разтеглив. Изваждат се от фурната, оставят се за 10 минути във формите и деликатно се изваждат и оставят да изстиват върху решетка до цялостното им изстудяване.

Пължеж: Работи се с миксер

Мекото масло се разрушава, прибавя се захарта, ванилията. Разбива се до бухнал крем.

Шоколадът се разтопява на водна баня, само че водата не би трябвало да завира и откакто е подготвен, се оставя на студено, само че не и да стегне дефинитивно. Прибавя се към масления крем на тънка струйка при непрестанно разтрошаване с миксер до прекрасен и бляскав крем.

Събиране на тортата: Първият блат се изравнява от горната страна, в случай че е належащо, с изострен нож и се слага в тортената паница. Върху него се слагат към 3 шпатули с шоколадовия крем и се заглаждат с дългата шпатула или с необятен нож. Поставя се вторият блат и с останалия крем се намазват всички страни на тортата. Охлажда се в ледник изцяло.

Забележка: Блатовете са доста елементарно трошливи и по тази причина поставете над блата паница и деликатно и бързо го обърнете, по този начин постъпете и с втория блат.

Общото количество на съставките на шоколадовата торта са към 1300 г и съм ги разделила по равно във всяка форма към 650 година Ползвала съм електрически кантар за грамажите.

Сместа за блатовете е много рядка и в случай че се употребяват тортени форми с преносимо дъно, е хубаво да се сложи под тях алум. фолио, за де не прокапва от сместа.

Тортата е с прелестен усет на шоколад, масло, аромати и лек и въздушен блат.

Лесната шоколадова тортичка (Simple Chocolate Cake) е подготвена.

Инфо: joyofbaking

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР