Имате нужда от закачане на картина, смяна на крушка или

...
Имате нужда от закачане на картина, смяна на крушка или
Коментари Харесай

Южнокорейци създадоха куче-робот, катерещо се по стени като Спайдърмен

Имате потребност от окачане на картина, промяна на крушка или монтаж на покрив? Не знаем дали кучето-робот MARVEL може да направи някое от тези неща, само че то може да се изкачва по стените и тавана тъкмо като другарски настроения Спайдърмен. Макар да е наречено куче-робот, MARVEL наподобява по-скоро като паяк, в сравнение с като куче.

Роботизираното куче е създадено от откриватели в Корейския институт за напреднали науки и технологии, съгласно Popular Science. Създателите на MARVEL са дали името му като акроним на " Магнетично залепващ робот за гъвкаво и експедитивно напредване " (Magnetically Adhesive Robot for Versatile and Expeditious Locomotion). И би трябвало да си представим, че опцията да го нарекат на името на компанията, виновна за Човека-паяк, Железния човек и други известни супергерои, е била прекомерно примамлива, с цел да бъде пропусната.

MARVEL може да се катери по стени и тавани с помощта на магнитореологичните еластомери или MRE в края на четирите си крайници. MRE могат да организират електромагнитна мощ, което разрешава на кучето-робот да се изкачва по стени и тавани като страховито страшилище от филм на ужасите.

Може би се питате какви тъкмо са практическите приложения на едно роботизирано куче, което не се поддава на гравитация, с изключение на да плаши приятелите и околните ви. Е, съгласно Popular Science в действителност има много приложения, в които бихме могли да използваме такива устройства. По-специално, изданието назовава MARVEL съвършен инструмент за " инспекционни сюжети в индустриална среда ", които другояче биха могли да изложат хората на сериозен риск. Например MARVEL или сходни на него кучета-роботи биха могли да доближават до труднодостъпни места по мостове, кораби и високи здания . Също по този начин, считаме за належащо да подчертаем, може да изплаши до гибел съседа, стига да го поставите в подготвеност, преди той да влезе в стаята.

Popular Science загатва, че това е единствено един от образците за откриватели на роботи, които черпят ентусиазъм от природата, което заплашва да приближи действителната просвета до научната фантастика. Кучетата-роботи са съществена част от жанра, като измежду образците са К-9 от " Доктор Ху " и Муфит от истинския сериал " Бойна звезда Галактика ". Дори " Стар Трек " в първия си сезон показа героят Кучето, което в началото изглеждаше обикновено, само че скоро разкри редица странни качества като храчене на мълнии, сдобиване с крила и, звучи ли ви познато? - катерене по стени.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР