Имаше спекулации, че кралят, който водеше активна кампания по въпроси

...
Имаше спекулации, че кралят, който водеше активна кампания по въпроси
Коментари Харесай

Крал Чарлз III няма да участва на годишната конференция на ООН по въпросите на климата

Имаше спекулации, че кралят, който водеше дейна акция по въпроси на опазването на околната среда, ще участва на срещата в курорта Шарм-ел-Шейх и това ще бъде първото му пътешестване в чужбина, откогато стана монарх.

 

Потвърждението за това, че няма да пътува за Египет апропо пристигна на фона на информации, че министър председателят Лиз Тръс и нейни съветници на „ Даунинг стрийт “ са споделили на краля, че не би трябвало да взе участие. Твърди се обаче, че продължава да има разискване дали има други способи той да окаже поддръжка за климатичната конференция.

 

Източник от „ Даунинг стрийт “ разяснява, че е „ концепцията, че министър председателят може да дава нареждания на краля е неуместна “.

 

Като принц на Уелс Чарлз участва на поредност от климатични конференции на Организация на обединените нации, а на последната в Шотландия произнесе основна тирада при откриването й. Той си извоюва известност на водещ глас в региона на околната среда, кадърен да сплотява лица и организации както от публичния, по този начин и от частния бранш.

 

Много е евентуално да е имало интензивни полемики за присъединяване му тази година, изключително в миг, когато на климатичната рецесия се гледа като на „ политически въпрос “ от някои и като крал се чака той да бъде политически безпристрастен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР