Имаше продължителни и тежки изказвания на всяка една от парламентарните

...
Имаше продължителни и тежки изказвания на всяка една от парламентарните
Коментари Харесай

Анализатор: След бюджета ще започне надхитрянето за продължаване на помощта за Украйна

" Имаше продължителни и тежки изявления на всяка една от парламентарните групи, само че когато стартира действителната работа, се видя, че има хвърлен мост от страна на ГЕРБ към множеството политически сили. Има предпочитание на " Продължаваме промяната " да покажат, че са разнообразни, само че и предлагането за ротационното председателстване на Народното събрание сподели, че те не виждат дълъг живот на този парламент ", заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в студиото на " Денят ON AIR ".

Международният анализатор Илия Лазаров също не вижда повече диалогичност и съгласно него няма изненада.

" Факт е, че България има потребност от държавно управление. Най-вече поради интернационалната конюнктура. Целият свят ври и кипи по разнообразни тематики. България е един транспортен съд, който няма действително настоящо ръководство. Имаме капитан в лицето на президента ", сподели Лазаров пред Bulgaria ON AIR.

Нужно е държавно управление, парламент и съвестност, означи интернационалният анализатор. 

Керемедчиев е на мнение, че няма сериозен външен напън. " След бюджета ще стартира надхитрянето коя партия ще вкара първа законопроекта за продължение на помощта за Украйна. Тогава ще забележим реакциите на " Продължаваме промяната - Демократична България ", уточни някогашният зам.-министър на външните работи.

По думите му държавно управление ще има. " Дори и да остане служебният кабинет за още известно време, в случай че има сериозен надзор на Народното събрание, тогава можем да приказваме за разделяне на управляващите ", добави Керемедчиев.

Външната ни политика ври и кипи с РСМ и имаме слаба позиция в тази сфера, изтъкна Лазаров.

" Трябва да имаме сериозна политика. Шенген е основен за България, само че в Шенген ще влезем, когато осъществим избрани освен критерии, а и политически решения. Едно от основните решения е доктрината на Дьо Гол:  " Който е другар на Франция, има френско оръжие ". Ние досега нямаме френско оръжие ", разяснява интернационалният анализатор.

Няма изгледи за мощно държавно управление, заключи Керемедчиев. " Говорим за закърпване на ситуацията ", на мнение е бившият зам.-министър на външните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР