Имаше един хубав македонски филм Подгряване на вчерашния обед“. Та

...
Имаше един хубав македонски филм Подгряване на вчерашния обед“. Та
Коментари Харесай

Депутатите от ВМРО в остър спор с ДПС в парламента за Изборния кодекс

" Имаше един прекрасен македонски филм „ Подгряване на вчерашния обед “. Та и Вие по този начин, сътрудници от Движение за права и свободи, като наближат избори, постоянно „ подгрявате манджата “ с едни и същи оферти. "
Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов.
" Какво задачите с това? Няма български жител, който да не е наясно, че употребявате способи с извиване на ръце и изнудване, посредством подмолни сделки да прокарвате Ваши оферти, с цел да имате позитиви за пред Вашите гласоподаватели. Но пък в случай че не постигнете нищо, то постоянно обвинявате „ неприятните националисти “, които са Ви попречили ", продължи Богданов.
Той изясни, че наложителното гласоподаване е въведено с една цел – да има по-голяма интензивност на избори и надлежно по-голяма представителност на българските жители. На Вас обаче Ви е угодно да има по-ниска интензивност и купеният, етнически, корпоративен избор да има по-голяма тежест. Затова не Ви харесва наложителното гласоподаване, сподели той, обръщайки се към депутатите от Движение за права и свободи.
Патриотът остро възрази и на концепцията им за връщане на старите правила за разкриване на изборни секции в чужбина. Ние знаем от къде идваха огромна част от Вашите гласове - от една прилежаща страна, преди да се промени Изборният кодекс в частта за откриване на секции в чужбина. Сегашните правила са справедливи и се следи, подсигурява се честността на вота, а Вие желаете да има секции в бозаджийници, баничарници и така нататък, продължи Богданов.
Според него от Движението желаят да бъде отстранен правилото на уседналост, с цел да се върне практиката „ избирателен туризъм “. Искате да разкарвате рейсове по села и паланки, с цел да натежат в интерес на този или оня Ваш представител в съответния район.  По този метод си осигурявахте съществено посланичество без действително да имате поддръжници, изясни депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.
Искате и да опорочите преференциалния избор, упрекна още Богданов и изясни, че преференцията бе въведена като детайл на мажоритарност в изборите. Вие в този момент желаете единствено партийната централа да подрежда листите, с цел да е 100 % обезпечено кой ще е определен. Ние от Вътрешна македонска революционна организация сме на мнение, че с изключение на за партийни листи, хората би трябвало да имат право и да избират персонално своя представител, добави още той и в умозаключение на изявлението си съобщи:
„ Уважаеми сътрудници от Движение за права и свободи, няма по какъв начин да подкрепим Вашите оферти за промени в Изборния кодекс, тъй като това е опит за интервенция на непознати сили в изборния развой на Република България, които ще финансират и ще изпращат рейсове с „ гласоподаватели “. Няма по какъв начин концепциите Ви да залегнат в Изборния кодекс, тъй като това би било замяна на вота на българските жители. “
Мария Цветкова: България е еднонационална страна и формалният език е българският
Думата взе и депутатът Мария Цветкова, която остро реагира на концепцията на Движение за права и свободи за смяна в ИК, която касае анулация на възбраната на пропаганда на непознат език:
„ Недоумявам по какъв начин е допустимо Движение за права и свободи – която редовно и на всички избори нарушава изборното законодателство, агитирайки на турски език, в този момент безочливо нейни представители да пледират тук, че са онеправдани. Те желаят да се легализира в ИК провеждането на пропаганда по време на предизборните акции на майчин език –абсолютна безочливост. Ако сте тук в тези комфортни кресла, това е единствено тъй като сте спечелили гласовете си точно от доведените под строй автобуси от Турция. И в този момент желаете да бъде изменен ИК и да отпадне уседналостта – което значи, че това ще се случва на всички избори.
Колеги, по Конституция формалният език в България е българският, а също по този начин България е еднонационална страна! “
Доц. Милен Михов: Български избори в Турция – единствено в дипломатическите ни представителства
Принципите от конституцията работят в действителна среда. Правото би трябвало да се упражнява. В непознати страни работят други правила, а родните закони – единствено на българска територия, съобщи в изявление в Народното събрание доцент доктор Милен Михов, депутат и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация.
Той добави, че в Турция зад фасадата „ права на българите в чужбина “ Движение за права и свободи работи само за това да има повече гласоподаватели и продължи:
„ Въпросът е могат ли да бъдат обезпечени почтени избори в Турция отвън територията на българските дипломатически – той е риторичен… отговорът ни е „ не “. Критиката към режима на Ердоганова Турция е доста сериозна и тя идва освен от тук стоящите националисти, а от доста интернационалните организации и европейски страни с одобрени демократични правила.
Правата на българските жители могат да бъдат обезпечени единствено там, където страната може да обезпечи свободни и почтени избори, а за Република Турция това са единствено българските дипломатически представителства. “
Юлиан Ангелов: Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се атакуват, тъй като считат да ръководят дружно още веднъж
Понеже Българска социалистическа партия пита за отношението ни по предложенията на ГЕРБ за Изборен кодекс – ние сме декларирали доста ясно какво е то и ще внесем своите промени. Ние не сме за мажоритарен избор, тъй като считаме, че обществото няма да е показано, тъй като една или две партии ще вземат тези места и жителите няма да са действително показани във властта.
 Искрен Веселинов: Протестът беше трансфорат в политическо оръжие Искрен Веселинов: Протестът беше трансфорат в политическо оръжие
„ Вчерашният ден беше апотеоз на политиката на изгорените мостове “. Това съобщи съпредседателят на групата на „ Обединен...
Това съобщи и организационният секретар на Вътрешна македонска революционна организация и народен представител Юлиан Ангелов в свое изявление по време на дебатите в Народното събрание по отношение на Изборния кодекс. Той непосредствено се обърна към опозицията:
„ Защо от Българска социалистическа партия мълчите по предложенията на Движение за права и свободи? Сигурно желаете още веднъж рейсове с гласоподаватели от Турция и вмешателство на тази страна във вътрешните ни работи?
Затова не се нападате, очевидно се гласите да управлявате още веднъж дружно – Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, с един външен джендърски контингент, който пази Истанбулската спогодба! Движение за права и свободи предлага неща против националните ползи на българската страна, а Вие от Движение за права и свободи мълчите… “
От изявленията на депутатите на Вътрешна македонска революционна организация стана ясна безапелационната им позиция, че ще гласоподават срещу предложенията на етническата партия Движение за права и свободи за промени в Изборния кодекс. Между първо и второ четене Патриотите ще внесат оферти за промени и в плана за промени, импортиран от ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР