Имаше действително забавяне по мярката, но до края на месец

...
Имаше действително забавяне по мярката, но до края на месец
Коментари Харесай

Сачева: Всички ще си получат помощите за ноември и декември до края на януари


„ Имаше фактически закъснение по мярката, само че до края на месец януари всички суми , които са за месеците ноември и декември, ще бъдат изплатени на хора та и те ще ги получат “. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева по отношение на информацията за забавени заплащания по мярката „ Запази ме “, представена от БГНЕС.

По тази мярка страната изплаща по 24 лв. непосредствено на служащите и чиновниците, а тя е ориентирана към затворените от пандемията бизнеси. По думите на обществения министър причина за закъснение то са станали многото сбъркани банкови сметки и неверно попълнени заявления от страна на претендентите, което довело и до доста огромен размер работа по премахване на грешките.

До този миг са подадени са 8 194 заявки за компенсиране на 42 960 служащи и чиновници. Към вчерашната дата са изплатени 4,5 млн. лева за 16 хиляди служащи, посочи Сачева.

„ От февруари ще стартира приемът на документи за обезщетения в 75% от осигурителния приход на служащите. Бързам да отбележа, че 75% от осигурителния приход е 100% от прихода, който взима служащия нето. Нямам по какъв начин повече да се заплати, тъй като това би означавало ние да покачваме заплатите на служащите и чиновниците “, посочи Сачева.

По мярката 60/40 досега са изплатени 747 млн. лева, непокътнати са 250 хиляди работни места. Тази година са планувани 600 млн. лева за продължение на мярката до м. септември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР