Имаше барети, които служеха на Васил Илиев, който се очертаваше

...
Имаше барети, които служеха на Васил Илиев, който се очертаваше
Коментари Харесай

Криминалистът Б.Ботев: Странен е фактът, как така и защо, след смъртта на брат Галев , която явно е естествена, защо беше организирано нелегално погребението му от близките му.

„ Имаше барети, които служеха на Васил Илиев, който се обрисуваше като водач. Това ликвидиране се прикри поради несъответстващите дейности на полицията “, сподели той.

Според него Галеви са били по-интелигентни и са се обособили в Дупница.

„ Аз съм ги употребил Галеви по разнообразни случаи, страна също.

Имаше преди години среща с Румен Петков, който беше началник на Министерство на вътрешните работи.

Тогава към този момент Галеви се бяха оформили като това, което са – от другата страна на барикадата “, сподели още Ботев.

Той бе запитан дали в действителност е умрял от естествена гибел:

„ Защо и кой възприема тезата по кое време брат Галев е в България. Кога той е бил тук. Възможно е от по-рано, че е бил тук. Странен е фактът, по какъв начин по този начин и за какво, след неговата гибел, която очевидно е естествена, за какво беше проведено незаконно погребението му от околните му. Има обстоятелства и неща от ситуацията, че там безразсъдно са подготвили заравяне тихомълком “, сподели криминалистът.

Според него страната не е знаела дали Галеви са били в страната.Това съобщи топкриминалистът Ботьо Ботев в ефира на Нова телевизия.

Ботев описа страшни неща за Галеви, Васил Илиев и първия конфликт с съветската мафия на Слънчака

В сферата на незаконния свят те попадаха в това поле на полезрение, изключително откакто напуснаха състава на баретите. Там стана един скандал, аргументите за него са доста.


„ Противоречия имаха с управлението. Към оня стадий би трябвало да се познават изискванията и ситуацията. Имам поради, че отрядът на баретите, влизаше в контакт с раждащата се престъпност. Първите прощапулници в България, бих споделил “, съобщи той.

„ Това един произход, който търпи промени от позиция на логиката на психиката на активността им. Те са били вързани с директната организация на съответни мероприятия, свързани с незаконния свят. Много от тях са имали предварителни позиции в тези сфери. Тогава ставаха граби и разнообразни закононарушения “, изясни криминалистът.

„ Това бяха първичните прощъпулници на проведената престъпност.

Тези момчета имаха допир, връзка и контакти с тези хора. На базата на някои неразбирателства в самото управление на баретите, се случи по този начин, че една доста огромна група напусна баретите. Те отидоха по-късно директно в другите структури на раждащата се проведена престъпност “, счита Ботев.

„ Не мога да кажа, че някой ги е пазил. При спора, който се възроди преди в баретите, множеството хора отидоха във към този момент проведени незаконни групи.

Те бяха доста потребни за тези групи, тъй като са били готови. Галеви обаче не са били прислужници на родени структури. Те потеглиха по един собствен път и се отделиха в Дупница. Там сътвориха връзки и позиции на напълно друга основа “, сподели Ботев.

„ Те започнаха една активност в самия район на Дупница, а след това разшириха това. По разнообразни канали достигах до това какво в действителност вършат. Техният началник на група, аз го взех в отдела при мен. Той беше смислено момче, беше началник на Галеви, Пешко Рунев се споделя. Беше младо и интелигентно момче. То не потегли по техния път, само че беше в непосредствен контакт с тях. От него научавах доста неща “, призна Ботев.

" В безоблачен бряг стана един от първите конфликти сред съветските структури, които се опитваха да влязат там.

Стана скандал в дискотеката „ Златна ябълка “.

Единият руснак бе погубен, различен в тежко положение.

Неадекватните дейности на полицията към оня миг, усложниха извънредно доста работата по разкриването на това ликвидиране. Това беше първият стадий, в който аз със своя екип се намесих “, изясни той.

По думите му тогава даже е имало барети, само че той не пожела да спомене име. Петел.бг


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР