Имаше 3167 обявления за започване на строителство на нови къщи

...
Имаше 3167 обявления за започване на строителство на нови къщи
Коментари Харесай

Министърът на жилищното строителство приветства 76% увеличение на обявленията за започване на строителство на нови жилища

Имаше 3167 обявления за започване на строителство на нови къщи през декември, което е 76% нарастване по отношение на миналата година.

Това значи, че, след рекордно високите числа през декември, имаше повече от 32 000 уведомления, подадени през 2023 година

Министърът на жилищното строителство Дараг О'Брайън направи известието по време на въпросите на водачите в Dail в четвъртък.

Г-н О'Брайън беше подложен на рецензии от опозиционните партии поради политиките на държавното управление по отношение на даването на жилища.

Финансовият представител на Шин Фейн Пиърс Дохърти упрекна държавното управление, че „ е на страната на фондовете-лешояди “.

Той сподели, че неотдавна беше разкрито, че капиталов фонд е закупил до 85 % от единиците в жилищен комплекс в Balgriffin, Co Dublin.

„ Това са жилища, които трябваше да бъдат на пазара за купувачи, само че вместо това бяха откраднати от тях от капиталови фондове, които имат финансовата мощност и се употребяват от данъчни преди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР