Имаме спад, но той е в процента позитивни PCR тестове,

...
Имаме спад, но той е в процента позитивни PCR тестове,
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: 10 човека вече заразяват по-малко от други 10, епидемията спада

Имаме спад, само че той е в % положителни PCR проби, а при антигенните проби имаме превръщане, уточни математикът Лъчезар Томов в предаването „ Тази заран “. По думите му 10 индивида към този момент заразяват по-малко от други 10 и това значи, че епидемията спада.

Според Томов групов имунитет, а не краткотраен, е допустимо да се реализира, когато се имунизират към 5 млн. души. „ У нас би трябвало първо да се имунизират възрастните и рисковите групи, с цел да спадне смъртността и заетостта на лечебните заведения “, означи той.

„ Имаме доста преболедували, което е причина за спада. България не е страна, която е доста обитаема, като изключим огромните градове, имаме и дребна подвижност. Няма подобен вътрешен трафик като в Германия да вземем за пример, където при по-строги ограничения продължава да се подвига заболяемостта “, изясни математикът.

Затова съгласно него при нас по-леки ограничения водят до по-силен спад. „ При нас може да спре даже английския вид без тежки затваряния “, съобщи Томов.

„ В Швеция от април са неразрешени огромните събирания, в това число и навън. В момента там възбраната е да се събират повече от 8 индивида “, даде образец той.

„ Не бива да се разрешават огромни събирания като тези, които виждаме в нощните заведения, тъй като може да има местни талази. При тази смъртност, която е над 1% при нас и при обстоятелството, че 10%-20% имат дълъг Коронавирус с проблеми и неврологични увреждания, това не е рационално да се разрешава, до момента в който не се имунизират всички “, съобщи Лъчезар Томов.

Той счита, че две седмици след Великден би трябвало да се схвана какъв е резултатът от празниците. „ Миналата година имаше краткотрайно нарастване на случаите, само че тогава нямаше толкоз преболедували. Надявам се у нас да не са влезнали нови разновидности, само че има доста незнайни “, уточни Томов..

„ Още предходната година трябваше да стартира от време на време тестване за антитела, с цел да се знае през какъв брой хора е предходна заболяването. Така ще имаме и картина да знаем какъв брой време и какъв брой хора ще бъдат предпазени. Още доста неща не се знаят за вируса – не се знае какъв брой трае естественият имунитет, от имунизациите броят на антителата е десетократно по-голям, в сравнение с преболедувалите “, означи математикът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР