Имаме си специална тава, в която приготвяме любимата си пица

...
Имаме си специална тава, в която приготвяме любимата си пица
Коментари Харесай

Пица с колбас, краставички и три сирена

Имаме си специфична тава, в която подготвяме обичаната си пица с салам и краставички. А вие имате ли си специфична тава за пица?

Необходими Продукти

● квас - ¼ кубче
● сол - 1 малко щипка
● захар - 1 малко щипка
● олио - 2 с.л.
● вода - 2/3 ч.ч.
● брашно - 2 ч.ч.
● шунка - 50 г
● сирене - 60 г
● кашкавал - 70 г
● топено сирене - 1 триъгълниче
● лютеница - 3 с.л
● кисели краставички - 1 бр.
● олио - за мазане на тавата

Начин на подготвяне

В купа слагаме брашното. Добавяме щипка сол и олиото. Водата я стопляме малко и в нея слагаме маята с захарта и 1 с.л от брашното и разбъркваме. След като се задейства маята и почва да шупти я прибавяме към брашното. Замесваме тестото. Доомесваме го върху набрашнена маса. Трябва да се получи меко тесто.

Слагаме тестото в намазнен съд, най-добре купа, също го намазняваме и него малко, с цел да не стане кора от горната страна. Покриваме го с забрадка да втаса за 30 мин.

Намазваме дребна тава с олио и посипваме с брашно. Разстиламе тестото. Преди това вадим тестото и го разточваме на кръг с размера на тавата. Ползваме дребна тава.

Нарязваме шунката на ленти. Краставичката разрязвам на кръгчета. Сиренето и кашкавала ги настъргваме на ренде. Топеното сирене го режем на дребни късчета. Намазваме блата с лютеница.

Редим шунката, след това краставичките, топеното сирене и най-после на всички места слагаме и от кашкавала. Завършваме със сирене. Печем в загрята на 180 градуса фурна до подготвеност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР