Имаме политическа позиция на изпълнителното бюро на БСП - нашите

...
Имаме политическа позиция на изпълнителното бюро на БСП - нашите
Коментари Харесай

Нинова: Сделката с Гергов във Варна е на задкулисието

Имаме политическа позиция на изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - нашите общински съветници в общинския съвет на Варна да не поддържат тази договорка. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за предлагането на кмета на Варна Иван Портних общинският съвет да купи за над 43 млн. лв. 100% от акциите на ”Централен повсеместен магазин Варна ” АД.
Дружеството се съставлява от Тодор и Цветомир Гергови - синове на Георги Гергов, който е водач на регионалната организация на Българска социалистическа партия в Пловдив.

На въпрос - за какво един кмет се занимава с такива покупки, Нинова отговори: " Той да каже ". Тя незабавно добави: " Оценявам го като част от задкулисието, от това да смесваш политика с бизнес и да се харчат публични запаси за частни ползи ".

Осъждаме договорката, защото по информация, в това число и от нашите съветници, тя е на повишена цена. Те извършиха това политическо решение - не поддържаха Общинския съвет, в това число и когато гласоподаваха, съобщи Нинова.

По думите й, парите за тази договорка са публични средства на всички българи, те се заплащат от бюджета. За това не я намираме за удачна и за вярна.

Запитана дали на мястото ще има търговски център, водачът на Българска социалистическа партия сподели, че няма визия. Това би трябвало да каже кметът, както и общинските съветници на ГЕРБ, както и държавното управление на Борисов, които през вчерашния ден незабавно отпуснаха тези пари, сподели Нинова.

" Тъй като сме малцинство в общинския съвет във Варна нямаме други механизми с изключение на гласуването " срещу ". Не сме в болшинство, с цел да обърнем това гласоподаване, изразихме публична политическа позиция, добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР