Имаме подготвена нотификационна нота, има готовност представителството ни в Страсбург

...
Имаме подготвена нотификационна нота, има готовност представителството ни в Страсбург
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Готови сме да поискаме дерогация, ако се наложат свръхограничения

„ Имаме готова нотификационна нота, има подготвеност представителството ни в Страсбург да я получи и да я задвижи, само че все още няма придвижване по нея “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ министърът на правораздаването Данаил Кирилов на въпрос дали страната ни е поискала краткотрайна дерогация на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи до края на изключителното състояние.
„ Имаме подготвеност, все още четири дирекции – по две в Министерство на правораздаването и в Министерство на външните работи, реализираха консенсус да изчакаме, с цел да забележим, в случай че се наложат свръхограничения, тогава да действаме отчета, с който ние сме подготвени “, съобщи още той, като добави, че съгласно извършения разбор би могло да се твърди, че има известно ограничение на правото на свободно напредване предвид на подхванатите карантинни ограничения. „ Към момента, според логиката на член 15 в Конвенцията за отбрана правата на личността, ние сме в размера, в който страната би могла да се отклони без да нарушава тези права. Тоест, все още не сме в съществено отклоняване, в сериозна непропорционална диспропорционалност по отношение на тази обстановка “, сподели още Кирилов.
„ По тази причина, дружно с министър Захариева сме подготвени от една седмица с отчет пред Министерски съвет, който да утвърди мандата вероятно за нотификация с разновидности за искане вероятно и на дерогация. Не се нарушават 3, 4 или 5 неосновни права, само имаме подозрения, че би могло да реализираха има отрицателна реакция само за правото на напредване, което не е главно право “, посочи той.
Министър Кирилов съобщи, че не е съумял да слуша президента, само че прикани хората да са единни. „ Нека да не объркваме хората, дано запазят дисциплината, да запазят увереността си, с цел да преборим с по-малко отрицателни последствия създалата се обстановка “, добави той.
Правосъдният министър заяви още, че на неприсъствено съвещание Европейската комисия е взела решение, с което приключва процедурата по 9 наказателни наставления. По думите му те касаят голям брой закононарушения, свързани със сигурността на финансовата система, както и  признаването и осъществяването на правосъдните актове, с които се постанова лишаването на независимост. „ Броят на неприложените наставления понижава и нашата правна система е все по-интегрирана и е наедно с европейското право “, безапелационен бе той.
Данаил Кирилов разгласи, че се упражнява деликатен надзор над нотариусите и частните правосъдни реализатори, които нямат право да правят дейности, неразрешени им със Закона за изключителното състояние, като обществени търгове, запори и други. Той прикани жителите при нарушавания да се обръщат към съда, както и непосредствено към министъра или към съответната камара. Наблюдават се деликатно и вписванията в имотния указател, както и всички дейности на дежурните нотариуси. Данаил Кирилов разгласи, че в първите дни на изключителното състояние е имало повече вписвания, само че с времето тази активност вътрешно се е саморегулирала и все още такива са едвам по 5-6 дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР