Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който го изхвърлихме

...
Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който го изхвърлихме
Коментари Харесай

Евгени Будинов отстранен от „Хъшове” на Морфов, заради симпатиите си към ГЕРБ

„ Имаме още едно неявяване. Един гербаджийски отпадък, който го изхвърлихме от представлението... ” Това са думи на режисьора Александър Морфов по адрес на артиста Евгени Будинов. Това оповестява във Facebook профила си Тома Биков и прецизира, че с Евгени Будинов са били сътрудници в 44-ото национално заседание като част от парламентарната група на ГЕРБ.

„ Думите на Александър Морфов са произнесени във връзка отстраняването на Евгени от представлението „ Хъшове ” в Народния спектакъл. В записа, който обявявам по-долу, самият Морфов споделя, че Евгени има актьорски качества, само че не може да бъде част от представлението поради своите разбирания. С две думи, повода Евгени Будинов да бъде отхвърлен от представлението е, че симпатизира на ГЕРБ и го декларира обществено. Очевидно Морфов приказва пред участващите в спектакъла, като задачата е да бъде унизен Евгени Будинов. Впрочем, през лятото той ми се обади, с цел да ми каже, че са го отстранили от „ Хъшове ” по политически аргументи. Признавам си, че тогава ми беше мъчно да допускам, че сходно нещо би могло да се случи в Народндия спектакъл. След като изгледах записа си давам сметка, че казусът е надалеч по-дълбок от това, дали Евгени Будинов ще взе участие в едно или друго зрелище. От записа излиза наяве, че разделянето и партизанлъкът са стигнали толкоз надалеч, че са станали водещ сюжет даже в институция като Народния спектакъл ”, написа още той.

Тома Биков акцентира, че е неоспорим факт е, че Александър Морфов е надарен режисьор и има правото на своите политически убеждения.

„ Подобно право обаче има всеки, който работи освен в Народния спектакъл, а където и да било. Защото България към момента е свободна страна и политическите възгледи не са определящи за кариерното развиване на който и да било. В Народния спектакъл работят едни от най-хубавите български артисти и всеки от тях евентуално има своята позиция по политическите тематики. Всеки от тях има правото да показва тази позиция обществено и в случай че погледнем предизборните акции от последните години ще забележим, че артисти и режисьори от първата ни сцена са подкрепяли разнообразни политически сили. Това нито ги е направило по-малко надарени, нито им е попречило да радват публиката в театъра и киното. Надявам се, че след края на злощастното министерстване на Велислав Минеков, което токсини атмосферата в целия културен бранш, партизанлъкът и политкомисарството в българската просвета ще приключат и българските културни дейци още веднъж ще могат да работят умерено и оттатък политическите си пристрастия. Защото в изкуството би трябвало да има място за всеки надарен човек без значение от политическите му пристрастия ”, добавя Биков.

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР