„Имаме около половин милион души, преминали през война в тази

...
„Имаме около половин милион души, преминали през война в тази
Коментари Харесай

Генерал Павлюк от Източна Украйна: Украинците са готови да разкъсат руснаците с голи ръце

„ Имаме към половин милион души, минали през война в тази страна, в която са изгубили някого. Половин милион, които са изгубили кръвта на родственик, изгубили домовете си или приятелите си и са подготвени да раздерат руснаците с голи ръце “, уточни генерал-лейтенант Олександър Павлюк. Той е решен да разгроми всяка съветска мощ, задоволително неразумна, с цел да нахлуе в родината му.

„ Ако нашето разузнаване успее да планува посоката на основния съветски удар, след първите огромни загуби те няма да продължат по-нататък “, счита генералът. „ Путин осъзнава, че след тежки загуби армията му може сама да спре. В това не може да се доверите на интуицията. Става дума за трезва преценка “.

Павлюк командва общовойскова група с бройка 52 000 души на предната линия в Източна Украйна, където се чака първият съветски удар. Той се причислява към руските въоръжени сили през 1987 година и се образова за пълководец на танк. В по-късните години той се е бил против някогашните си приятели и приказва с горделивост, че е водел бригада от украински бойци против съветските въздушно-десантни войски в борбата за летището в Луганск през 2014 година

И освен това той е оптимист, когато разисква разгръщащата се война, пред която е изправен в този момент, защото Съединени американски щати предвиждат, че 100 000 съветски бойци, струпани към Украйна, може скоро да нападат. Украинското военно разузнаване счита, че противников разследващи самолети прелитат по границата с Украйна и над Черно и Азовско море три пъти по-често, в сравнение с по същото време предходната година.

Близо до предната линия, Павлюк разяснява, че разположените сили на Русия възлизат на 54 тактически групи, в това число 36 балистични ракетни системи със междинен обхват на деяние „ Искандер “, на някои от които даже украинската столица Киев е в обхват.

Украйна чака нашествието след 20 февруари, тъй като Москва надали ще рискува да подразни Китай, а тогава завършват Зимните олимпийски игри в Пекин. По същото време приключват и взаимните руско-белоруски учения на границата с Украйна, които ще дадат на Русия опция да придвижи спомагателни войски към региона.

„ Това е дата, която ни тревожи “, признава Павлюк.

Западните спецслужби чакат, че всяка инвазия ще стартира с пренасяне на силите на Русия в Източна Украйна на стадии, с хиляди бойци, идващи с влакове, с цел да подсилят частите, които към този момент са в региона.

Въпросът, пред който са изправени украинските командири, не е дали могат да спрат съветско нахлуване, а какъв брой време ще оцелеят. Те раздават оръжия в очакване на продължителна партизанска война в регионите, където украинската постоянна войска ще бъде разрушена.

„ Вече започнахме да вършим това “, споделя Павлюк. „ Създадохме по този начин наречените отряди за териториална защита, което значи, че ще има повече от 100 000 доброволци, които са подготвени да вдигнат оръжие. Дори в този момент се раздават оръжия на хора, които са подготвени да се бият.”

Генералът е безапелационен, че най-после съветският президент Владимир Путин ще загуби войната, по един или различен метод. Според украинското военно разузнаване Русия може да нападна от няколко направления и да превземе осем основни района в източната част на страната, в това число градовете Днепър, Одеса и Харков, тъй че Украйна да загуби главните военни и промишлени благоприятни условия, както и достъпа до Черно море.

Путин, по думите на Павлюк, е решен да съсипе Украйна по метод, по който тя ще е подвластна от неговите прищевки.

„ Руснаците преглеждат разнообразни разновидности, само че няма да се задоволят единствено с Донецк и Луганск на изток. Те възнамеряват да ранят цялата страна ни и посредством тази рана да манипулират Украйна, както желаят “.

Павлюк чака от НАТО доброжелателни изказвания, само че не и отбрана. Той уточни Германия, която поредно отхвърля да доставя на Украйна оръжия посредством Агенцията за поддръжка и доставяне на НАТО, като в същото време продължава да изпраща двойни сигнали дали ще изключи газопровода „ Северен поток 2 “, при положение на инвазия. Той съобщи, че Англия, която тази седмица достави партида леки противотанкови оръжия, и Съединени американски щати, които предоставиха 2,7 милиарда $ военна помощ от 2014 година насам, са измежду дребното надеждни сътрудници на Украйна.

Запитан по какъв начин европейските страни биха реагирали на съветска офанзива, той показва: „ Те ще бъдат „ загрижени “ – може би „ доста загрижени “. Европа или се опасява да помогне на Украйна, или не желае да помогне на Украйна. Европа е в личната си зона на комфорт и не желае да работи, както и през 1939 година “

„ Никой в действителност не схваща, че нахлуването би било края на полезностите и на метода, по който съществува Европейският съюз. Това би било завършек на европейския план. Ако Русия получи страна с капацитета на Украйна, тогава тя няма да спре. Следващите ще са балтийските страни “.

„ Беше голяма неточност за Украйна да се откаже от нуклеарните си оръжия “, счита Павлюк. „ Това е неточност, за която в този момент плащаме. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР