"Имаме около 50 раждания от майки, заразени с коронавирус. Всички

...
"Имаме около 50 раждания от майки, заразени с коронавирус. Всички
Коментари Харесай

Казаха дали майките с COVID-19 могат да кърмят

"Имаме към 50 раждания от майки, инфектирани с ковид. Всички майки и бебета са здрави ". Това съобщи проф. Иван Костов, шеф на Майчин дом, представен от Нова телевизия.

По думите му предходната година 3576 бебета проплакали в Майчин дом. Продължаваме да сме болничното заведение с най-вече раждания в страната, акцентира той.

"Не сме имали повече от 15-20 дами с ковид по едно и също време. Ако една жена е с положителен PCR, я одобряваме през обособен кулоар и със специфичен логаритъм, с цел да няма допир с другите родилки на територията на болничното заведение ", изясни шефът.

По думите му е доста значимо, в случай че бременната знае, че е инфектирана да го заяви, с цел да защищити личния състав и да помогне на себе си. Имало е дами с тежка дихателна непълнота и остри пневмонии, само че случаите са били позволени по най-хубав метод.

Той разясни, че майките с ковид могат да кърмят. Те би трябвало да наблюдават положението си, тъй като визира съдовете, индикаторите за кръвосъсирването да се управляват. Нека е проведено, а не самосиндикално. Психическото положение също е доста значимо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР