Имаме нужда от мерки за намаляване на разходите, уточни ГутеришГенералният

...
Имаме нужда от мерки за намаляване на разходите, уточни ГутеришГенералният
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: ООН страда от недостиг на средства и готви икономии

" Имаме потребност от ограничения за понижаване на разноските ", посочи Гутериш

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести, че организацията му страда от дефицит на средства и сподели на чиновниците й, че готви ограничения за икономии, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция и Нова тв.

Този дефицит се дължи основно на обстоятелството, че страните членки не заплащат в точния момент дължимите вноски в бюджета на Организация на обединените нации, написа Гутериш в известие, оповестено на уеб страницата на международната организация.

Организация на обединените нации има два бюджета - един за действието на организацията на стойност 5,4 милиарда $ за две години и един за интервенциите за мир на стойност 6,7 милиарда за 12 месеца.

Според уеб страницата на Организация на обединените нации 122 страни са платили в точния момент вноските си през юли. В листата не попадат Съединени американски щати, които обезпечават 22 % от бюджета за действие на организацията.

" Имаме потребност от ограничения за понижаване на разноските, като стартираме с тези, които не са свързани с заплащането на заплати ", посочи Гутериш. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР