Имаме много повече грип, отколкото имаме Ковид. Имаме грип, който

...
Имаме много повече грип, отколкото имаме Ковид. Имаме грип, който
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Имаме много повече грип, отколкото грип

" Имаме доста повече грип, в сравнение с имаме Ковид. Имаме грип, който хората би трябвало да отличават лесничко, когато се разболеят. Обикновено, когато човек се разболее от някоя от респираторните инфекции, признаците са почти идентични. Винаги е имало букет от респираторни вируси, които се случват през зимата, просто в този момент обръщаме малко повече внимание ", означи пред Bulgaria on AIR пулмологът доктор.

Пулмологът разясни, че има два медикамента за грипа, които ако се вземат при започване на боледуването, го вършат доста по-леко. За рисковите групи тези лекарства би трябвало да са елементарно налични. Има и профилактика, която се ползва към рисковите групи, тя би трябвало да е необятно позната и употребена.

" Преди Ковид имунизацията за грип беше към 2% от популацията. За Ковид се ваксинирахме към 30% от популацията, в този момент грипната имунизацията е малко повече – към 6-7% от популацията, само че е надалеч от равнищата, които са в развитите страни ", изтъкна д-р Симидчиев.

Той посъветва да сме по-внимателни, с цел да бъде грипната вълна по-лека и да избегнем национална грипна зараза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР