Имаме изключително тежка ситуация с поредно изпитание за туристическия сектор.

...
Имаме изключително тежка ситуация с поредно изпитание за туристическия сектор.
Коментари Харесай

Ангелкова с извънреден коментар за коронавируса и туризма

Имаме извънредно тежка обстановка с следващо тестване за туристическия бранш. И предходната година - над 9,3 млн туристи, без значение от всичко и макар банкрута на "Томас Хук ", завършихме с растеж 0.4%. Това сподели за Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Надявам се тази година, без значение от създалата се извънредно тежка обстановка, отново да е по този начин. Виждате, че страната е подхванала ограничения. Зададе се спешен щаб. Както публично потвърдиха одеве, в България няма регистриран случай на ковид ", добави тя.

Ангелкова посъветва да не се влиза в неуравновесеност, тъй като това няма да докара до нищо позитивно.

"Туроператорите се тормозят, че ще настъпят всеобщи отводи от пътувания и това ще се отрази зле на бизнеса и икономическата обстановка. Здравето е преди всичко, несъмнено, Трябва да се съблюдават всички ограничения и инструкции ", добави тя.

"Виждате, че целият свят е фокусиран върху ковид. Взимат се ограничения. За момента има съвет да не се пътува във връзка с областите в Северна Италия. Италианците, посетили България са не повече от 20-тина хиляди от декември до януари месец ", сподели още министърът.

Запитана по какъв начин ще ни повлияят случаите на ковид в прилежащи страни по отношение на туризъм и конкуренция, Ангелкова сподели: "Дай Боже да не се популяризират толкоз бързо. Към момента това не се отразява на туризма. Всеки ден обаче картината е доста динамична. Другата седмица предстоят много диалози с огромните туроператори, с цел да забележим по какъв начин се развива обстановката ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР