Имаме готовност да продължим да бъдем служебен кабинет. Това каза

...
Имаме готовност да продължим да бъдем служебен кабинет. Това каза
Коментари Харесай

Стефан Янев: Имаме готовност да продължим да бъдем служебен кабинет

Имаме подготвеност да продължим да бъдем длъжностен кабинет. Това сподели служебният министър-председател Стефан Янев при визитата си в Плиска, съобщи Агенция „ Фокус “. „ Да, ние имаме подготвеност да продължим да бъдем длъжностен кабинет. За българските жители това може би не е най-хубавият вид, само че е значимото какъв е ползата на жителите. Ако сега в този парламент партиите не са в положение да излъчат кабинет, логиката е да се отиде на предварителни избори “, уточни Янев.

По отношение на поръчките на Корнелия Нинова да предложи държавно управление със състав от служения кабинет, в случай че Българска социалистическа партия получи третия мандат от президента Радев, Стефан Янев съобщи, че в политиката няма нищо невероятно.

„ Всичко е допустимо, стига да бъде проведено въз основата на правила и цели. Служебният кабинет е формиран от управлението на президента Радев и действа въз основата на негов декрет, само че съставът на служебния кабинет не е едносъставен. Тези хора не са свързани с някакво обвързване да се движат постоянно дружно и всеки е свободен да взема решение какво желае и какво не желае в даден миг “, добави той.

„ Ако не се осъществя първият мандат и се стигне до такова предложение, което би могло да е предложение на третия изследователски мандат, това значи, че за реализирането на сходен сюжети, е належащо да се мине тъкмо през подобен интервал на изясняване на цели, подготовка на вероятно съглашение – съдружно или на различен принцип на база на търсене на парламентарна поддръжка, с цел да бъдат ясни както целите, по този начин и срокът на деяние, както и какъв вид политики и стратегия ще извършва този кабинет. Теоретично е допустимо, на практика дали ще стане е въпрос на спомагателни ходове, които следва да забележим. Рано е да обсъждаме към този момент този сюжети. Нека да забележим първият мандат дали ще се осъществя, въз основата на диалозите в Народното събрание и на дебатите, които уповавам се народните представители да бъдат задоволително безапелационни и сериозни във връзка с това, което се предлага в първия мандат “, добави министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР