Имаме абсолютна готовност за посрещане на зимния сезон, заяви министърът

...
Имаме абсолютна готовност за посрещане на зимния сезон, заяви министърът
Коментари Харесай

Нанков обяви абсолютна готовност за зимата

Имаме безспорна подготвеност за посрещане на зимния сезон, съобщи министърът на районното развиване Николай Нанков. Организацията за зимно поддържане на пътищата се вкарва от 1 ноември. Всички регионални пътни ръководства са с налични над 60% материали. Техниката е налична на 100%, увери Нанков, представен от БГНЕС.

„ Следим прогнозата за времето, с цел да имаме подготвеност в границите на 24 часа да осигурим нужната организация, където има недостиг на техника. Тя е налична по места “, сподели министърът и прикани всички водачи да сменят гумите си от летни на зимни. Николай Нанков посочи, че напътствията на всички шефове на регионални дирекции са където има предпоставки да се затварят пътни сектори до естественото обезпечаване на пропускливост в тези сектори, с цел да няма бедстващи жители.

Малко под 3000 машини са налични за осъществяване на зимно разчистване на републиканските пътища. От тях някои вземат участие в ремонтни действия по републиканските пътища, само че по контракт би трябвало да са налични за разчистване в границите на 24 часа. Финансовият запас, който е заделен за зимно разчистване е в границите на до 80 млн. лева Ако има икономисване на запас той ще се употребява за ремонт на пътни сектори следващата година.

Относно тол системата, Нанков изясни, че има постъпили две тъжби. „ Изискали сме наложително осъществяване пред Комисия за защита на конкуренцията да се произнесе, с цел да може да пристъпим към подписване на контракт. Очакваме до края на годината да имаме определен реализатор и през 2018 година да сме я въвели системата “, добави той. От своя страна Михаил Рашков, шеф Дирекция „ Поддържане пътната инфраструктура “, изясни, че има глобени компании през предишния зимен сезон. Стойността на глобите варира от 10 000 до 40 000 лева месечно. „ Санкционирахме компанията, отговаряща за Смолян през юни по тази причина, че не си е почистила пясъка след зимния сезон. Искаме да изпреварим снега и по тази причина желаеме дейностите ни с метеоролозите да бъдат доста бързи “, сподели още Рашков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР