Имаме 55 болни от коронавирус в Инфекциозна болница в Пловдив

...
Имаме 55 болни от коронавирус в Инфекциозна болница в Пловдив
Коментари Харесай

Инфекциозна болница в Пловдив вече е пълна с болни от COVID-19

Имаме 55 заболели от ковид в Инфекциозна болница в Пловдив и още 10 съмнителни, за които ще се открива. Този брой заболели надвишава броя, който обявихме, че можем да приемем. Ситуацията е трагична – имаме потребност останалите лечебни заведения да вземат участие по-активно в грижата за COVID-19. Това съобщи проф. Мариана Стойчева, шеф на болничното заведение.
По думите ѝ, клиниката е с 90 кревати за инфекциозни заболявания, само че би трябвало да останат кревати и за други болести, за обдишване. Тя добави, че се одобряват единствено хора в приблизително и тежко положение. И моли хората да забавят събиранията: " Разбирам, че желаете да сте дружно, само че към момента е рисково. Събирането на 10-20 души, фамилно даже, в затворено помещение, е рисково ".
Оттук-нататък се насочват заболели към Транспортна болница и болница „ Св. Мина ”.
Имаме потребност от всевъзможни фрагменти, лекари имаме задоволително, само че сестрите са минимум. Те са на края на силите си, разясни Стойчева и помоли за доброволци, тъй като има потребност от санитари. На първо време, болничното заведение има потребност от 12 сестри или най-малко хора с здравно обучение.
Още: " Нов дневен връх на заболели от ковид в България "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР