Имам своето становище като потърпевш от незаконните действия на МВР

...
Имам своето становище като потърпевш от незаконните действия на МВР
Коментари Харесай

Иван Гешев за действията на органите спрямо негови близки и роднини

Имам своето мнение като пострадал от противозаконните дейности на Министерство на вътрешните работи по отношение на мои близки. Думите са на Иван Гешев в изявление за сайта epicenter.bg.

" Това в никакъв случай не съм го казвал и ще кажаа за какво. Главна дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП) не може да прави дейности по отношение на магистрати - те направиха нелегално, по същия метод, по който ви обясних за следователите, дейности по отношение на мой близки ", споделя Гешев.

На въпрос " Спрямо татко Ви? "  Иван Гешев отговаря:  " Не единствено. И против други хора от фамилния ми кръг. Беше ясно, че това са дейности по отношение на мен. Като желаят да ги създадат по отношение на мен, за какво не ги извършат по отношение на мен, а ги правят против дами, възрастни хора и т.н? Защото сведения за тези дейности Министерство на вътрешните работи е изпратило на министъра на правораздаването, а министърът ги е внесъл във Висшия правосъден съвет, откакто е ясно, че те касаят мен? Извършени са от незапознат орган ГДБОП, в случай, че способният орган е КПКОНПИ ".

" Защо Ви споделям това? Не с цел да се окайвам. Казвам го в този момент в подтекста на диалога и на всичко, което се случва, с цел да онагледя, че откакто може да се случи във връзка с настоящ основен прокурор, откакто могат да бъдат атакувани дами прокурори и то на оперативно равнище, откакто може да бъдат заплашвани – не приказвам от изпълнителната власт, само че от лица, разследвани от Специализираната прокуратура, всекидневно да бъдат охранявани, тъй като е застрашена тяхната сигурност, откакто могат да бъдат подложени на непрекъснати медийни офанзиви съответни магистрати - това е рискова наклонност и връщане към минали времена. Работата на Прокуратурата сега, с изключение на всичко друго, е да отбрани правата на всички български жители от противозаконни дейности, без значение кой ги прави. "

За ареста на Бойко Борисов главният прокурор споделя: " Според българското законодателство нито министър-председателят, нито министърът на вътрешните работи могат да дават нареждания на проверяващите служители на реда. Такива може да дава единствено наблюдаващият прокурор. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР