Имам редица ситуационни принципи, които прилагам при всеки определен повод.

...
Имам редица ситуационни принципи, които прилагам при всеки определен повод.
Коментари Харесай

Малкович: Аз не виждам особена разлика между Щази и социалните мрежи

Имам редица ситуационни правила, които ползвам при всеки избран мотив. Но в случай че би трябвало да съм почтен, по-скоро не съм податлив да ги споделям и бих ги запазил за себе си. Това сподели Джон Малкович в отговор на въпрос на Българска телеграфна агенция. Днес артистът даде конференция в Народния спектакъл във връзка идната софийска премиера на спектакъла " В самотата на памуковите полета " с негово присъединяване, дружно с актрисата Ингеборга Дапкунайте. Постановката ще се играе на три дати - 16, 17 и 18 февруари на сцената на Народен спектакъл „ Иван Вазов “. Малкович и екипът му дойдоха в България през вчерашния ден.

" Един от правилата, който постоянно съблюдавам и извършвам, е, когато се вдигне завесата, да се раздам оптимално и да се постарая да си свърша работата допустимо най-добре ", сподели още Малкович.

На въпроса, дали има правила, които постоянно съблюдава, когато поема ангажимент, Ингеборга Дапкунайте сподели: " Не знам дали самата аз съм си отговаряла на този въпрос... Мога да кажа, че имам инстинкт, който се старая да последвам, и се надявам, че желанията ми постоянно съумяват да останат чисти до края и на никого не пакостя ".

ЗА СПЕКТАКЪЛА В СОФИЯ

Това е една извънредно сложна режисура, само че аз 30 години работя с Ингеборга, тъй че когато имаме нещо мъчно за извършване, за мен е голямо наслаждение да го правя точно с нея, споделя Малкович.

" Това е третата сцена, на която ще играем тази режисура, и мисля, че към този момент сме добре готови. Надявам се, че ще се насладите на постановката, въпреки че това не е най-подходящата дума. По-скоро се надявам да ви бъде прелестно на това странствуване, на което дружно ще се отправим. Знаем, че е огромно предизвикателство и за нас, и за вас. Искахме да създадем нещо по-простичко, само че би трябвало да си призная че не намерихме по-просто ", споделя Ингеборга Дапкунайте.

Според Малкович тази режисура се пробва да покаже какво е въздействието на неизразените стремежи, които " като че ли не можеш да изразиш и оползотвориш, или нямаш право да изразиш ". Така че това е един взор върху цената на желанието, което човек не може да изживее, добавя артистът.

" Не мисля че има обществени послания в постановката. Тя, по-скоро, повдига извънредно доста въпроси. Тя не толкоз ни учи или преподава, нито кара хората да мислят по избран метод. Аз самата не знам какви са отговорите на въпросите, които са издигнат в нея ", споделя Ингеборга Дапкунайте.

ЗА ГЛАСА

" Не обръщам внимание на гласа си ", споделя Джон Малкович.

" Това, което е от голяма важност за мен, са другите театри, в които работя, звуковата система, с която работя. Работил съм по целия свят - от Сантяго де Чили, Южна Корея, Истанбул, София, Бъркли, Калифорния - и на всички места има разлика в озвучаването. И това е единственото нещо, което оказва въздействие на метода, по който ще се чува моят глас, и метода, по който работя със своя глас ", споделя артистът.

" Иначе, аз персонално не съм от тези артисти, които се заиграват с гласовете си. Не се старая една избрана роля да я играя с малко по-писклив глас, или противоположното. Така че избирам да не претрупвам своите функции с ненужни съгласно мен неща. Гласът ми е подобен, какъвто е, без значение дали го одобрявам или не ", добавя той.

ЗА СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ

" Нужни са храброст и кураж, с цел да може да преодолеем и да слагаме под въпрос разказите, които ни оферират и медиите, и други хора - хора, които имат вяра абсолютно на нещата, които виждат в обществените мрежи ", споделя артистът.

" Например, през вчерашния ден съм се бил разходил в София. Да, само че не бях самичък, имаше доста други хора, които също се разхождаха в София ", добавя с усмивка той.

" Аз не виждам особена разлика сред Щази и обществените мрежи, по тази причина би трябвало доста деликатно да се отнасяме към тях и наличието в тях, и да внимаваме дали имаме вяра абсолютно, на това което виждаме ", разяснява артистът.

ЗА БЪЛГАРСКИТЕ АКТЬОРИ И БИЛЕТИТЕ В СОФИЯ

" От своя персонален опит и от работата, която съм имал с български артисти - и в театъра, и в киното, те са невероятни, страхотни, извънредно добре готови. Не знам дали има освен това, което ние можем да дадем от това, което те биха могли да дадат ", сподели Джон Малкович.

" Не знам нищо за цените на билетите в София, тъй че нищо не мога да разясня ", сподели още Джон Малкович.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР