Имам особено отношение към Деня на будителите, защото често фетишизираме

...
Имам особено отношение към Деня на будителите, защото често фетишизираме
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Протестите приключиха, трябва да сме будни на изборите

Имам изключително отношение към Деня на будителите, тъй като постоянно фетишизираме празниците и ги трансформираме в нещо, което се уважава единствено веднъж в годината. Това сподели писателят Захари Карабашлиев пред БНР. По думите му образец за същински будител е Йордан Йовков - преподавател, публицист, държавник. " Честваме будителите стотина години, откакто са умряли. Нашите будители се трансформират в такива, откакто си заминат от този свят ", уточни писателят. Един от най-четените и продавани български създатели разяснява и положението на културата през днешния ден. " Не намирам думи, с цел да изразя отношението си към някогашния
министър на културата Вежди Рашидов, който се отнася към хората - като към заряд. За мен това е дефинитивна диагноза на този режим, който е позволил толкоз високо във властта подобен човек, а и диагноза за този човек.

Описах в собствен текст случая. Говорим за една безочливост и неистина. В Брюксел бяха поканен от непрекъснатото посланичество да произнеса тирада за 24 май. Затова не съм получил нито лев хонорар. (...) Ако за неща, които са елементарно проверими, тозичовек лъже, представете си пък за неща, които са по-трудни за регулиране ", уточни писателят.

По думите му няма политически пристрастия, само че не поддържа и ръководещата партия. " Не съм подкрепял ГЕРБ, аз поддържам българския дух, слово и еднаквост. Не мога да поддържам политическа групировка, с цел да получа облаги.

Това е неуместно ", съобщи Карабашлиев, който е измежду подписалите отвореното писмо с искане на оставките на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев,
генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, ръководителя на комисията по културата Вежди Рашидов и парламентарната председателка Цвета Караянчева.

Според Захари Карабашлиев към този момент е ясно, че няма да има предварителни избори, а митингите са завършили: " За мен митингите завършиха към 2-ри октомври и по този начин беше редно. (...) Редно е в този момент всеки да си отиде вкъщи и да се готви за изборите, да сте будни на изборите. Няма потребност от митинги към този момент. Няма потребност от
хора да студуват по улиците и да се заразяват един различен. Оказа се, че властта е поустойчива от стихийно проведените митинги ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР