Имам информация, че има напредък в строителството на газовата връзка

...
Имам информация, че има напредък в строителството на газовата връзка
Коментари Харесай

Шишков: Газовата връзка с Гърция ще бъде готова до 10-15 септември

" Имам информация, че има прогрес в строителството на газовата връзка с Гърция. Остава още малко. Нека всички участници се под напрежение. Държавата безусловно стана участник в строителството, само че това няма никакво значение. Ще поставим всички старания до дъно, с цел да можем да приключим обекта. Всеки ден е скъп и не трябва да го изпускаме. Решението за този обект е от 2017 година и в последния миг се сещаме да го довършим. " Това съобщи служебният районен министър Иван Шишков преди инспекцията на интерконектора с Гърция. Според строителите газовата връзка ще бъде подготвена до 10-15 септември. Шишков чака идната седмица да получи цялата документи за извършеното досега строителство. " Имахме няколко пъти напрежение с надзорника на тематика документи. Дадени са огромна част от документите, само че не сме получили всички, които сме поискали ", сподели министърът.

Според него няма да има закъснение в крайните периоди и интерконекторът ще бъде пуснат в точния момент.  " Нямам терзания за крайните периоди. Считам, че би трябвало да поддържаме темпото. Издадох заповед за стадиите, тъй че нещата са към този момент пределно ясни. Това, без което не може да бъде въведен обектът в употреба, би трябвало да бъде приключено. Всичко останало, което може да бъде въведено в употреба, без да има никакви проблеми, е извадено в обособени стадии, с цел да може да осигурим газ в точния момент ", означи Шишков.

Областните шефове на Стара Загора, Хасково и Кърджали ще би трябвало да желаят от общините, през които минава интерконекторът, позитивни мнения.

Кранът на газовата връзка е отворен, азерският газ се чака да тръгне от Комотини по 183-километрово трасе с потенциал три милиарда кубически метра до Стара Загора. От средата на юни тръбите са запълнени с тестови количества природен газ.

По-късно през днешния ден делегацията на районния министър ще посети и Диспечерския център до хасковското село Стамболийски.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР