Имам добра новина за българските семейства - спечелихме на първа

...
Имам добра новина за българските семейства - спечелихме на първа
Коментари Харесай

Нинова: Спечелихме делото с мобилните оператори на първа инстанция

Имам добра вест за българските фамилии - спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори за повишение на цените за 2020 и 2021 със задна дата. Административният съд в София се произнесе във връзка с възбраната за повишение на цените, която наложихме в края на предходната година и обявихме желанията на операторите за нелоялна комерсиална процедура.

Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

" Мотивите на една от компаниите- жалбоподател е, че повишението на цените за потребителите не съставлява изключително значим публичен интерес. Бихме желали да им кажем, че сега повишението на цените и натиска върху живота на хората е най-важното за нас ", изясни Нинова.

Вицепремиерът е уверена, че мобилните оператори ще апелират решението на по-висока инстанция. Въпреки това тя упорства до окончателното решение на правосъдните управляващи цените да не бъдат пипани.

" Това е една дребна победа в желанието ни да помогнем на българите в тези сложни моменти от опитите на някой да натрупа облаги на техен тил в тежките зимни месеци. Ще продължим тази политика. Бих желала да кажа на мобилните оператори - не повишавайте цените до момента в който тече този развой. Повишаването на цените ще бъде нелегално поради заповедта ни и нейното авансово осъществяване и решението на съда. Не пращайте на хората SMS, това е подвеждаща информация - не може да вдигнете цените до момента в който тече това дело ", безапелационна е Корнелия Нинова.

" Тяхно фирмено решение е какво ще вършат в този момент ", съобщи вицепремиерът запитана дали чака фирмите да вдигнат цените не със задна дата, а в бъдеще.

Тя прикани жителите да подават тъжби към съответните институции и даде обещание помощ на потребителите, които считат, че са пострадали от дейностите на мобилните оператори.

" Моля, в случай че жителите преценяват, че са ощетени, да се обръщат към Комисията за отбрана на потребителите. Хората нямат опция сами да си водят делата, да си намерят юрист – изключително в дребните обитаеми места, да си платят разноските по делото, да пътуват до София. Ако се чувствате безсилни сами да се отбраните – ние сме на ваша страна и ще ви защитим “, акцентира вицепремиерът.

Корнелия Нинова отхвърли да дава отговор на въпроси свързани с кандидатурата и за нов мандат като водач на Българска социалистическа партия в постройката на министерството, защото по думите й това са строго партийни каузи.

Министър Нинова беше безапелационна, че наложената карантина на премиера, министри и депутати няма да се отрази на законодателната работа на Министерски съвет и Народно събрание и двете институции ще проведат в сряда постоянното си съвещание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР