Имало едно време в Америка“, Завръщането“, Филаделфия“ и още американски

...
Имало едно време в Америка“, Завръщането“, Филаделфия“ и още американски
Коментари Харесай

Робърт ДеНиро, Леонардо ДиКаприо и Том Харди в драматичния сезон на TV1000

„ Имало едно време в Америка “, „ Завръщането “, „ Филаделфия “ и още американски истории по филмотечния TV1000 през септември

Гледайте едни от най-хубавите трагични филми по филмотечния всяка вечер през септември. С присъединяване на някои от най-известните имена в историята на киното – Том Ханкс, Дензъл Уошингтън, Робърт де Ниро, Леонардо ДиКаприо, Том Харди... и режисирани от някои от най-големите майстори на киното, основани на забележителни истории от действителния живот, и истински и вдъхновяващи филми, получили самопризнание и награди.

Видео за „ Сезон на драмата “ по TV1000


„ Завръщането “ с Леонардо ДиКаприо и Том Харди
Действието на кино лентата се развива през 1823 година в Монтана, северните земи от покупката на Луизиана. Хю Глас ( Леонардо ди Каприо ) е ловджия, който е част от отряда за събиране на скотски кожи на капитан Андрю Хенри (Донал Глийсън). Глас има наследник от индианка, за който се грижи самичък. Бивакът на ловците е атакуван от индианци Арикара (наричани Рий), които избиват по-голямата част от отряда. Една четвърт от екипа на капитана се избавя, измежду които са Хю Глас, сина му Хоук и Джон Фицджералд ( Том Харди ).

Малко откакто заобикалят от индианците, Глас е атакуван от мечка гризли, която след дълга битка съумява да убие, само че получава голям брой пострадвания и отрядът се принуждава да го носи на носилка. Понеже носенето му забавя екипа, капитан Хенри взема решение да убие Глас, само че в следствие взема решение...

Премиера: понеделник, 27 септември, 22:00.



„ Имало едно време в Америка “ на Серджо Леоне

„ Имало едно време в Америка “ (на британски: Once Upon a Time in America) е итало-американски филм от 1984 година на режисьора Серджо Леоне, в който вземат участие Робърт де Ниро, Джеймс Уудс, Елизабет Макгавърн, Джо Пеши и Дженифър Конъли.

Дълъг е близо 4 часа в неорязаната версия, като постоянно действието се трансферира в три интервала: началото на 20 век, 1930-те (Сухия режим) и 1960-те. Музиката към кино лентата е написана от италианския композитор Енио Мориконе, за което е номиниран за Златен глобус най-хубава кино музика. За най-хубава постановка за същата премия пък е номиниран Серджо Леоне. Премиерата е на Филмовия фестивал в Кан през 1984.

Еврейски разбойник от времето на сухия режим се връща в източен Манхатън десетилетия по-късно, където още веднъж би трябвало да се изправи против духовете и съжаленията на предходния си живот. Разказът е за група от четирима приятели-евреи (Нудълс - Роберт Де Ниро , Макс - Джеймс Удс , Коки - Уилям Форсайт и Патси - Джеймс Хейдън ) от тяхното детство през славните години на прохибицията (1920 - 1933) до тяхната среща след 35 години.

Излъчвания по TV 1000 – на 10 и 30 септември от 22:00 часа.


„ Филаделфия “ с Том Ханкс и Дензъл Уошингтън
Филмът на Джонатан Деми е притежател на два Оскара от пет номинации и споделя същинската история на сполучливия млад юрист Андрю Бекет ( Том Ханкс ), който е уволнен от огромна адвокатска адвокатска фирма, малко откакто се разболява от СПИН. Андрю е твърдо решен да съди работодателите си за дискриминация, само че адвокатската фирма е толкоз авторитетна, че никой юрист във Филаделфия не желае да поеме делото.

В отчаянието си младият мъж взема решение да се обърне към Джо Милър ( Дензъл Уошингтън ) – хомофоб със съмнителна известност, който обаче има потребност от парите и публичното внимание, които присъединяване в едно сходно дело могат да му донесат. За Андрю идната борба в правосъдната зала има напълно ясни параметри и цели – той се бори за репутацията си, за живота си и в името на справедливостта. Джо, който е разграничен от Бекет от дълбока обществена и културна бездна, пък ще би трябвало да се пребори със личните си страхове и предубеждения към хомосексуалните хора.

Излъчвания: 5 и 15 септември в 21:00 часа.

 

„ Кешбол с Брад Пит и Джона Хил

“Кешбол ” е американска спортна драма от 2011 година по сюжет на Стивън Зейлиън и Аарън Соркин. Главните функции се извършват от Брад Пит, Джона Хил и Филип Сиймур Хофман. Дебютира на фестивала в Торонто, а през януари 2012 година получава шест номинации за Оскари 2012, в това число за най-хубав филм и най-хубав артист за Брад Пит. Били Бийн е управител на бейзболен клуб и е на път да изгуби тримата си най-хубави играчи поради по-богати тимове. Предвид финансовото положение на клуба, Бийн схваща, че би трябвало коренно да промени метода, по който набира играчи. Когато среща Питър Бранд - надарен квалифициран студент по стопанска система, той знае, че е намерил индивида, който ще му помогне да събере тим с стеснен бюджет. В „ Кешбол “ взе участие и Филип Сиймур Хофман (RIP).

Излъчвания: 1 септември от 21:00, 17 септември от 19:15 часа.



За цялостната стратегия на филмотечния канал посетете

Следете и

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР