Имало асиметричната промяна на цените - при поскъпване на суровините

...
Имало асиметричната промяна на цените - при поскъпване на суровините
Коментари Харесай

Гръцката КЗК проучва пазара на течни горива заради евентуални нередности в ценообразуването

Имало асиметричната смяна на цените - при повишаване на суровините незабавно тръгвали нагоре бензин и дизел, при поевтиняване на суровините смяната се бавела

До края на юли се чака да приключи инспекцията на гръцката Комисия за защита на конкуренцията на пазара на течни горива, която стартира поради „ съществуването на обилни признаци за съществуването на феномена на асиметричната смяна на цените на гръцкия пазар на стадия на търговията на дребно “, се споделя в известие на комисията, представено от АНА-МПА и от Българска телеграфна агенция.

В информацията се споделя още, че не е изключено да бъде подхваната регулаторна намеса в бранша, в случай че се откри, че не съществуват условия за ефикасна конкуренция.

Асиметрия в измененията на цените се следи, когато цените на пазара на идващото ниво се променят по друг метод спрямо предходното. Пример за това събитие е когато цените на продуктите на идващото ниво се усилват неотложно, когато се усилят цените на суровините, само че спадат постепенно при понижение на цените на суровините.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР