Имали ли сте някога чувството, че вашият шеф не ви

...
Имали ли сте някога чувството, че вашият шеф не ви
Коментари Харесай

3 неща, които да направите, ако шефът не ви харесва

Имали ли сте в миналото възприятието, че вашият началник не ви харесва? Конвенционалните мъдрости и всички близки другари евентуално ще ви кажат да спрете да бъдете параноични. " Разбира се, те не те ненавижда, просто би трябвало да го спечелиш " е една от най-често срещаните изречения. В реалност обаче, не е изключено да имате мотив за терзание.

Оказва се, че съгласно президента на бизнес учебното заведение IMD и създател на книгата „ Как положителните мениджъри провалят страхотните служители”, страхът от отменяне на работното място не е просто неоснователен боязън, а постоянно се основава на действителността. Това „ явление” е изследвано в продължение на съвсем три десетилетия и резултатите са красноречиви – шефовете се държат по друг метод с хората, възприемани от сътрудниците си като най-хубави и най-лоши чиновници.

Това може да наподобява контра-интуитивно и даже злобно, само че има прикрит смисъл. Шефовете евентуално ще дават повече благоприятни условия на тези, които считат, че са способни, като в същото време лимитират отговорностите на тези, които смятат за по-слаби. Точно като в джунглата и правилото за оцеляване на по-силните човеци. Въпреки това, целият този циничен кръг основава практиката на „ етикетиране”.

Ако вие, като чиновник, съумеете да изградите опозиция против шефа си, може да бъде елементарно да го „ разклатите”. Чудите се какво да предприемете?
1.Разговор на 4 очи
Седнете и поговорете намерено с шефа си. Разбира се, не наблягайте на страстите си и че се чувствате изолирани. Обяснете, че връзката сред вас не е толкоз продуктивна, колкото бихте желали да бъде.
2.Попитайте какво чака от вас
Важно е и двете страни да са наясно за задачите, които преследват. Питайте в прав текст какво се чака от вас, а по-късно кажете какво желаете вие като чиновник – по-отговорни задания, нови планове и така нататък
3. Признайте грешките си
Това е вашата опция да употребявате „ правилото на реципрочност”. Карайки шефа ви да се усеща чут и свестен, той ще се усеща по-сигурен на писък ред да се извини, в случай че е позволил управнически неточности и неприятно отношение към вас.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР