Имахме уникалния шанс да попаднем в неотсдавна обявения за бар

...
Имахме уникалния шанс да попаднем в неотсдавна обявения за бар
Коментари Харесай

ДА! Бар №1 в света отвътре

Имахме неповторимия късмет да попаднем в неотсдавна оповестения за бар №1 в света в листата на най-престижното издание за пътешествия Конд Наст Травълър Барчеф в Торонто. Мястото е на бохемската Куин Стрийт Уест в центъра на най-големия канадски град. Витрината и вратата преднамерено са оставени незабележими – човек умерено може да го отмине. Вътре попада в друг свят.

Светлина на свещи, стилизирано ретро, дървения, тежки пердета през салона, симпатични бармани, които вършат бързи придвижвания пред стената от бутилки всевъзможен алкохол. Собственикът и началник в кулинарния смисъл на думата Франки Соларик го отваря преди 10 години и от този момент прави своите молекулни опити, както сътрудниците си от вида на великия каталунец Феран Адриа – неговият ресторантьорски еквивалент.

От гурме заведенията за хранене е взет и техния обред при поднасяне на поръчката, да се прави завладяващо изложение на съставките и получения резултат. Забавно е! Емблематичният коктейл за заведението е Манхатън, само че не кой да е, а опушен. Прави се с канадското уиски Краун Роял Специална Резерва. Струва 60 лева Което е нищо на фона на най-скъпото малко – супер ултра специфична селекция Гленфидих за 190 лева без канадското Данък добавена стойност от 13% и без бакшиша, несъмнено.

Най-евтиното малко уиски е 11 лева без Данък добавена стойност, а най-евтиният коктейл е 20 лева Димящо Мохито, поднесено с пяна от разнообразни артикули в мидена черупка, Дайкири в кокосова черупка и сервирано върху поднос с пясък и миди и с купчина лимоново сорбето с кокосови стърготини са други изобретения на великия занаятчия на напитките, които нямат аналог в света. Усещането е в действителност неповторимо, незабравимо и неповторимо, а времето на това място като че ли лети.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР