„Имахме много конструктивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме засилването на

...
„Имахме много конструктивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме засилването на
Коментари Харесай

Петков след срещата с Ердоган: Слагаме ново начало на отношенията с Турция

„ Имахме доста градивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме усилването на икономическото съдействие, като отбелязахме опцията да се усилят вложенията и търговията сред България и Турция “, съобщи Кирил Петков след диалог с турския президент Реджеп Ердоган. По думите на българския министър председател с тази намира се поставя ново начало на връзките сред Турция и България. Българският министър председател е в Анталия за второто издание на Международен дипломатически конгрес. На него се разискват двустранните връзки и опциите за съдействие, като и последните развития в районен и интернационален проект.
В рамките на диалога сред Кирил Петков и Реджеп Ердоган беше разисквана диверсификацията в енергийната сфера, като акцент беше подложен върху газа, преминаващ през Турция. В това отношение министър-председателят Кирил Петков изрази очакване да има по-добри връзки сред „ Булгартрансгаз “ и турската страна, заяви Министерския съвет. Премиерът Петков посочи като различен приоритет транспортната съгласуваност сред България и Турция и по-конкретно влаковата връзка сред Истанбул и Пловдив. По думите му от съществено значение е също свързаността на Бургас и Истанбул, изключително
що се отнася до туристическия сезон. Министър-председателят Кирил Петков съобщи, че в диалога с турския президент Ердоган е разисквана решимостта на двете страни за унищожаване на корупцията при прекосяването на общата ни граница. „ Основен приоритет е нито един български, нито турски водач да не бъде обект на корупция и обект на застрашаване на спазването на разпоредбите “, безапелационен бе българският министър председател, оповестява.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР