Имах удоволствието да разговарям с Държавния секретар на САЩ Антъни

...
Имах удоволствието да разговарям с Държавния секретар на САЩ Антъни
Коментари Харесай

Петков след онлайн разговора с Блинкен: Обсъдихме диверсификацията на енергийните източници

Имах удоволствието да беседвам с Държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Обсъдихме усилването на съдействието и диверсификацията на енергийните източници и направления.

Това написа в Twitter на британски министър председателят Кирил Петков.

Pleased to speak today with????????.

We have discussed enhancing cooperation and diversification of energy sources and routes.

????????&???????? are Allies and strategic partners and energy cooperation will contribute to increasing energy security and diversification in the region.
— Kiril Petkov (@KirilPetkov)
Той е на посещаване в Съединени американски щати в рамките, на което е разговарял с Блинкен. Разговорът е бил он-лайн, защото Държавния секретар на Съединени американски щати е под карантина.

Петков добавя, че Съединени американски щати и България са съдружници и стратегически сътрудници, а енергийното съдействие ще способства за увеличение на енергийната сигурност и деверсификация в района.

По-рано държавната пресслужба заяви, че главните тематики на диалога ще бъдат енергийната сигурност на България, икономическото и политическо съдействие сред България и Съединени американски щати и обстановката в района.

В понеделник Петков се срещна в Държавния департамент и с основния консултант по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на Съединени американски щати Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на глобите Джим О " Браян.

Пред тях министър председателят е изтъкнал напъните на кабинета да бъдат открити дълготрайни решения за страната ни, които да дават сигурност и непоклатимост след едностранното преустановяване на доставките на газ от страна на " Газпром ". Петков е подчертал върху евентуалните благоприятни условия в тази посока и смисъла на интернационално съдействие, и по-специално със Съединени американски щати, по енергийните тематики, написа в известие държавната пресслужба.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР