Имах очаквания всички политически партии да осъзнаят своята отговорност и

...
Имах очаквания всички политически партии да осъзнаят своята отговорност и
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Няма логика ГЕРБ да води разговори за втория мандат

Имах упования всички политически партии да осъзнаят своята отговорност и по този начин както гласоподавателят е дал своя избор на доверие на първата политическа партия, която е мандатоносител, те да осъзнаят, че точно с този състав на кабинет и оферти за министър-председател проф. Габровски, би могло да има постоянно държавно управление, което от първия ден да съобщи своите цели и да се захване за работа и да извърши задачите, които си слагаме, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

" Оценката е поради политическия нарцисизъм и инатлък и старт на предизборна акция - това наблюдавахме през днешния ден. Проф. Габровски имаше смелостта и силата да застане пред Народното събрание, само че за жалост тази кандидатура не беше оценена задоволително. Всички причини, че мандатът е на първата политическа мощ ГЕРБ-СДС и по тази причина не получава поддръжка този кабинет ми се костват прекомерно лишени от логичност ", изясни Атанасова пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ към момента съществува политическото опълчване от последните две години. Затова са предложили опция за диалог за България, а не търсене на поддръжка за политическо държавно управление. Носим цялата отговорност за реализирането или нереализирането на този мандат, добави още Десислава Атанасова.

" В страната следва една серпантина от избори. Това беше нашето политическо изпитание, нашият политически компромис - крачка обратно и предоставяне на опция на хора, които нито са директно свързани с ГЕРБ, нито са ярки партийни имена ", посочи Атанасова.

Тя сподели още, че не вижда логичност да се води диалог с втората политическа мощ и с други партии за възможна поддръжка на кабинет, при изискване че те надали биха предложили някаква друга стратегия от тази, която сякаш се пробваха да осъществят.

По отношение на наложеното от президента несъгласие на измененията в Изборния кодекс, Десислава Атанасова изрази вяра, че то ще бъде преодоляно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР