Има умора в избирателя - миналата година имахме три парламентарни

...
Има умора в избирателя - миналата година имахме три парламентарни
Коментари Харесай

Ще има ли стабилно правителство след вота наесен? - коментар на Даниел Смилов и Слави Василев

" Има отмалялост в гласоподавателя - предходната година имахме три парламентарни избора, в този момент още веднъж сме на изключителни избори, и това ще бъде фактор. Но не чакам предизборна акция радикално друга от видяното досега ", сподели в студиото на " Денят стартира " политологът доцент Даниел Смилов.

" Може би най-важният въпрос ще бъде за капацитета да се образува ръководство след тези избори, тъй като на България е належащо постоянно държавно управление, което да е задоволително устойчиво, с цел да преведе страната през спешна обстановка ", продължи той.

Според него две са разновидностите за сформиране на държавно управление в новия парламент.

" Единият вид е " Продължаваме промяната " в тандем с " Демократична България " и други сътрудници, като правилата на такова ръководство видяхме в държавното управление " Петков ", само че би трябвало да има и много съществени проверки. Друг вид, който може да се осъществя, е към ГЕРБ и Движение за права и свободи - коалиция, която включва по-широк състав - Стефан Янев, поддръжка даже от " Възраждане ", разяснява Смилов.

Политологът Слави Василев възрази на тезата, че има два центъра в Народното събрание.

" Българските политици са посочили забележителна дарба да се прегръщат, както беше при държавното управление на Кирил Петков - две обединения, които идеологически са на двата полюса на българския политически набор през последните 30 години - Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Така че надали двата центъра ще бъдат тъкмо тези, които господин Смилов означи, тъй като " Продължаваме промяната " и " Демократична България " няма да могат да образуват болшинство, даже и да прибавим Българска социалистическа партия, в случай че социологията е вярна ", разяснява той.

По думите му всички търсят устойчиво държавно управление и " това болшинство може да се откри и с " Продължаваме промяната ", и ГЕРБ, въобще с всички политически обединения ".

Какво още разясниха политолозите вижте във видеото.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР