Има три коридора, по които върви руското влияние в България.

...
Има три коридора, по които върви руското влияние в България.
Коментари Харесай

Осман Октай: Руското влияние у нас върви по три коридора

Има три коридора, по които върви съветското въздействие в България. Те са основани на база на досиетата на Държавна сигурност, които наивно се счита, че са унищожени от военачалник Семерджиев при започване на прехода. Но най-важните от тях са изпратени в Москва. Това разкри пред " Правосъдие за всеки " някогашният втори човек в Движение за права и свободи Осман Октай.

Първият коридар е " Библиотекарския ". Той се води от Стоян Денчев. Този човек присъстваше в Консилтативния съвет от страната на Движение за права и свободи при президента Стоянов, когато станаха събитията по време на държавното управление на Виденов, продължи Октай. Според него, всички офицери, някогашни шефове на ДАНС са били изпитвани от Денчев, преди да бъдат назначени на висши позиции. Но всички са минали през школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Москва. В Русия те работят с фондацията на починалия Евгени Примаков.

" Вторият кулоар е обвързван с Делян Пеевски. На празния стол след убийството на Илия Павлов сложиха точно Пеевски, той урежда сметките на Сарая и на Доган. При министър на вътрешните работи Румен Петков имаше двама заместител - министри. Единият се самоуби във вилата си в Кокаляне - Румен Андреев, полковник от Държавна сигурност. Другият е Паскал Паскалев, синът му е в една от известните адвокатски фирми, които ръководят имуществото на Пеевски. Синът на Румен Андреев също има адвокатска адвокатска фирма и също работи за Пеевски. Тук другата фигура е Георги Първанов.

Има и трети кулоар - Пловдивски - отпред с Георги Гергов, почетен консул на Русия и той води до президента Радев и до неговите съветници, тук е ненадейно изплувалия във властта Джевдет Чакъров ", описа Октай.

Той напомни, че Ахмед Доган стана притежател на Топлоелектрическа централа Варна. Този Топлоелектрическа централа има кредитен портфейл в една българска банка. Това трансформира Доган в пленник на втория кулоар, който държи финансовите средства. " Булгаргаз " обаче осъди Топлоелектрическа централа Варна за 36 милиона лв. с лихвите за доставен природен газ. Синът на Джевдет Чакъров бе назначен в борда на " Булгаргаз " и то по времето, когато вървеше дело за дълга на Топлоелектрическа централа Варна. И започнаха събития във Варна - удариха съдийка, удариха и прокурор. Въпреки това присъдата излезе и Ахмед Доган получи изпълнителен акт за 36 милиона лв., коминтира малко известни обстоятелства някогашният втори в Движение за права и свободи.

" Когато напуснах Доган и Движение за права и свободи, бях упрекнат като началник в предизборния щаб на партията поради дребното гласове и в случай че не бяха гласовете от Турция, нямаше да влезем в Народното събрание. Затова направих фонд " Избори " и го записах в съда, а отпред застана доктор Адемов. Другите двама в управлението бяха Емин, господ да го елементарни и Карадайъ. Така парите, които влизат в партията отиват в този фонд, а не при Доган ", описа още Осман Октай.

Според него, единият кулоар слага капан на другия, с цел да вземе властта в Сараите. Капанът е Топлоелектрическа централа " Варна ". Затова Певески си предлага услугите на Доган и става " хиперактивен " и " свръхестествен ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР