Има толкова належащи законопроекти и проблеми, а четири парламентарни група

...
Има толкова належащи законопроекти и проблеми, а четири парламентарни група
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Има толкова належащи законопроекти и проблеми, а четири ПГ искат ваканция

Има толкоз належащи законопроекти и проблеми, а четири парламентарни група желаят Народното събрание да излезе във почивка. Това сподели пред публицисти ръководителят на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов след провелия се тази заран Председателски съвет.

Йорданов заяви, че тематиката е обсъждана на съвета, като, по думите му, единствено „ ИТН “ и „ Българска социалистическа партия за България “ са упорствали Народното събрание да продължи да работи. 

„ Има извънредно належащи законопроекти и проблеми, които би трябвало да реши това Народно заседание. Има проблеми с Шести блок на АЕЦ „ Козлодуй “, което е съществено предизвикателство. Има един куп други закони, които могат да бъдат признати или не от Народното събрание, само че са належащи. В същото време четири от парламентарните групи желаят да излезем във почивка. Едните желаят да излезем още от 2 август, други желаят от 9 август “, сподели Йорданов. 

„ Нашето предложение и на Българска социалистическа партия е да работим най-малко през целия август, тъй като като пристигна септември, и в случай че има избори и не се получи третият мандат, ще желаят септември да излязат в предизборна акция, макар че съгласно Конституцията би трябвало да се работи и тогава “, добави Йорданов. 

„ В момента има Народното събрание, което месец и половина нищо не прави, защото ГЕРБ бавеха вкарването на комисиите. Сега към този момент като има комисии, има над 60 импортирани законопроекти, желаят да прекратят Народното събрание и два месеца народните представители да се развяват “, разяснява още той. 

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР