Има сигнали за частично възстановяване на икономическата активност в страната.

...
Има сигнали за частично възстановяване на икономическата активност в страната.
Коментари Харесай

БНБ: Има сигнали, че икономическата активност в страната частично се възстановява

Има сигнали за отчасти възобновяване на икономическата интензивност в страната. Това излиза наяве от Икономическия обзор на Българската национална банка (БНБ) за третото тримесечие на годината.

Такива сигнали дават краткосрочните конюнктурни знаци. " В резултат на разхлабването на въведените ограничаващи ограничения в България и чужбина против COVID-19 през третото тримесечие на 2020 година се наблюдаваше стабилно възстановяване на бизнес климата и доверието на потребителите. Тези процеси бяха съпроводени с повишаване по отношение на предходното тримесечие на продажбите в търговията на дребно, оборотите в индустрията и показателите на произвеждане в строителството и услугите, а също и с намаление на нивото на безработица до 7.9% през август по отношение на 8.8% през май 2020 година съгласно сезонно изгладените от Българска народна банка данни на Агенцията по заетостта ", написа в разбора на Българска народна банка.

Според Централната банка, в случай че липсват ескалация на броя на инфектираните с COVID-19 и следващо стягане на противоепидемичните ограничения, което да се отрази на икономическото държание на семействата и компаниите, упованията са " през четвъртото тримесечие на 2020 година и през първото тримесечие на 2021 година да продължи наклонността към възобновяване на икономическата интензивност на верижна база, само че действителният Брутният вътрешен продукт да остане под равнището си от интервала преди пандемията. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР