Има сигнали от страна на британското и ирландското правителство, че

...
Има сигнали от страна на британското и ирландското правителство, че
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания готови на отстъпки за Брекзит, казва ирланския първи дипломат


Има сигнали от страна на английското и ирландското държавно управление, че договорката по Брекзит е доста близо. Това излиза наяве след серия от срещи от двете страни на ирландската граница и позитивно изказване от страна на Демократичната юнионистка партия, съобщи БНР.

Ирландският външен министър Саймън Ковъни и английският вицепремиер Дейвид Лидингтън оповестиха в един глас, че постигнатият в последно време прогрес в договарянията за Брекзит може да докара до решение на казуса с ирландската граница. Повод за оптимизъм им дава и изказването на водача на северноирландската Демократична юнионистка партия Арлийн Фостър, която също загатна, че договорката е все по-близо.

Фостър направи изказването след среща с министъра за Брекзит Доминик Рааб в Белфаст. Съвсем неотдавна партията заплаши да гласоподава срещу бюджета и въобще да спре поддръжката си за Тереза Мей, в случай че премиерът  не се съобрази с настояването ѝ Северна Ирландия да няма по-различен статут  от останалите елементи на Обединеното кралство.

Подробности по напредъка не са известни, само че Саймън Ковъни сподели, че основният европейски договарящ Мишел Барние е подготвен да обърне по-голямо внимание на някои от английските паники в случай обаче, че Лондон прояви повече еластичност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР