Има шанс правителство да бъде излъчено с третия проучвателен мандат,

...
Има шанс правителство да бъде излъчено с третия проучвателен мандат,
Коментари Харесай

Анализатори: Нови избори ще доведат до перфектна буря

Има късмет държавно управление да бъде излъчено с третия изследователски мандат, само че това зависи от Слави Трифонов. Ако усилието се провали, това може да докара до съвършената стихия, разясниха пред Mediapool политологът Първан Симеонов ( " Галъп интрнешънъл " ) и социологът Добромир Живков ( " Маркет линкс " ).

" Ще се направи опит за стабилизационен кабинет с ясна пътна карта, само че с цел да е сполучливо това изпитание, Слави Трифонов би трябвало да се успокои. Аз към този момент не виждам той да се успокоява. Мисля, че е откровено обиден от протичащото се в Народното събрание ", сподели Първан Симеонов в отговор на въпрос дали има късмет за осъществяване на третия управнически мандат.

Добромир Живков е на мнение, че без значение от всичко, възможностите за лъчение на кабинет са напълно действителни с намесата на президента: " Възможно да се осъществя третият мандат, все пак, което се случи. Ще има опити за взаимоотношение от Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ, както и помощ от Българска социалистическа партия за някакъв кабинет, който се базира върху служебното държавно управление. Мисля, че и президентът ще изиграе положителна роля в този развой ".

Живков счита, че президентът ще заеме дейна позиция, тъй като, в случай че направи крачка обратно в този миг, това би предизвикало повече въпроси към неговата роля за реализиране на устойчиво ръководство.

" Президентът има поредна позиция, че имаме потребност от постоянно държавно управление, която се пази и от министрите в служебното държавно управление. От тази позиция няма място за оттегляне. Ако тъкмо в този миг той реши да се отдръпне, това по-скоро би провокирало въпроси ", сподели Живков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР