Има съобщения за експлозии в района на Евпатория на западния

...
Има съобщения за експлозии в района на Евпатория на западния
Коментари Харесай

Взривове и пожар в западната част на Крим, вероятно е поразена система С-400

Има известия за детонации в региона на Евпатория на западния бряг на Крим. Потребителите на обществените мрежи пишат за звуците от хвърчене на дронове и работата на противовъздушната защита.

Полет на дронове, няколко детонации и зарево, евентуално от пожар - оповестяват локални канали в Telegram. " Кримски вятър " разгласява също видео от огромен пожар и дирек пушек, като показва, че е западно от Евпатория. Медията написа и моментът на гърмежа - 5.40, за който оповестяват локални.

В региона на Евпатория има няколко военни елементи . Недалеч се намира , което украинската войска към този момент нападна .

Руската редакция на BBC цитира кримският канал " ЧП Севастопол ", който оповестява за четири огромни детонации. Все още не е ясно дали става дума за същите детонации, за които локалните поданици към този момент писаха, или това са нови детонации и офанзивата в региона на Евпатория продължава.

Според източник на Украинската работа на Би Би си в украинското разузнаване, днешната офанзива против военни обекти в региона на Евпатория в окупирания Крим е осъществена от взаимни сили на СБУ и Военноморски сили на Украйна.

Според информацията в резултат на това е била изумена съветската система за Противовъздушна отбрана " Триумф ".

Събеседник на Би Би Си Нюз Украйна в СБУ твърди, че " първо дроновете на СБУ са поразили " очите " на комплекса - радари и антени. И откакто радиолокационните станции са били деактивирани, военноморските елементи са употребявали две крилати ракети " Нептун ", с цел да поразят стартовите комплекси С300/400 " Триумф ".

Движението по Кримския мост също е прекъснато , макар че той се намира от другата страна на полуострова, на 250 км от Евпатория.

против корабостроителницата " Орджоникидзе в Севастопол в Крим. В удара са били включени 10 ракети и три дрона. Няколко английски медии оповестиха, че при са употребявани английските крилати ракети Storm Shadow. Командирът на Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили Николай Олешчук също загатна това, като съобщи и че два обекта са разрушени - подводница и транспортен съд.
 Кримският мост още веднъж затвори за малко
Кримският мост още веднъж затвори за малко

През последните месеци Кримският мост е обект на зачестили въздушни и морски офанзиви с дронове

Министерството на защитата на Русия разгласи, че над Крим са били свалени 11 безпилотни летателни апарата вид камикадзе . Украинското издание " Суспилне " оповестява, че гърмежът е станал в село Уютно, западно от Евпатория, на територията на военно отделение, където се допуска, че е ситуиран полк, отговарящ за Противовъздушна отбрана системата на анексирания полуостров.

Освен това тази заран Министерство на защитата декларира, че през вчерашния ден сутринта украински морски дронове са атакували съветския патрулен транспортен съд " Сергей Котов " в Черно море . Атаката е била безуспешна, а дроновете са били обезвредени. Според информацията това се е случило към 5 часа сутринта, когато истана и офанзивата против корабостроителницата.

Прави усещане, че министерството пусна известието за успеха над украинските морски дронове незабавно след прясната информация за офанзивата от тази заран в региона на Евпатория.
 Украйна си е върнала нефтени платформи край Крим
Украйна си е върнала нефтени платформи край Крим

Те са били употребявани от Русия за военни цели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР