Има решение на дирекция “Конкурентоспособност” на Европейската комисия, че се

...
Има решение на дирекция “Конкурентоспособност” на Европейската комисия, че се
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Еврокомисията отново ни спасява и дава възможност да се отървем от американските централи!

Има решение на дирекция “Конкурентоспособност” на Европейската комисия, че се касае за непозволена държавна помощ към централите Топлоелектрическа централа “Марица-Изток” 1 и 3.

Това споделя в изявление за “Блиц” предприемачът и ръководител на КРИБ Кирил Домусчиев. И продължава:

“Отделно има избрана формула от Европейска комисия, по която би трябвало да бъдат изчислени надвзетите доходи на всяка една от тези централи или да им бъде доплатено, в случай че не е затрупан размера на инвестицията им. Това нещо е изчислено от външни специалисти от Министерство на финансите, което е отрасловото министерство по въпроси касаещи непозволената държавна помощ. Доколкото имам информация, има пуснати писма до двете централи. При едната от тях те имат да връщат пари на България и всичко е изплатено. При другата централа става дума за някакви скромни средства от порядъка на 50 до 100 милиона лв., които ние би трябвало да платим, с цел да се прекратят договорите. Нормално е тези две централи, които всеки ден вършат големи облаги на гърба на българския бизнес и семейства да протакат и да не одобряват предлагането на държавното управление за едно предоговаряне и повреждане на договорите. Нормално е също по този начин, когато някой ти заплаща нещо надпазарно, ти да се опитваш да протакаш във времето. Бизнесът, обаче не може да търпи повече това нещо и при всички положения, както сътрудниците оповестиха, ние сме в код “Оранжево” за митинги против американските централи и всички други централи, които се пробват по непазарен метод да изкарват пари и да крадат пари от бизнеса и от населението”.

Кирил Домусчиев показва и повода през днешния ден да имаме толкоз проблеми с американските централи в “Марица-Изток”.

“Това е едно завещание още от времето на държавното управление на Костов, минало през потребни за двете централи анекси по времето на Румен Овчаров и в последна сметка се стига до сложни за повреждане от страна на всяко едно българско държавно управление контракти. Добрата вест е, че Еврокомисията още веднъж ни избавя и дава опция да се отървем от тази голяма спекулация. Надявам се, че виновните хора в българското държавно управление ще си свършат колкото може по-скоро работата и ще ускорят този процес”.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР