Има редица сигнали за нередности. Това не е битка за

...
Има редица сигнали за нередности. Това не е битка за
Коментари Харесай

Ваня Григ.: Изборите бяха манипулирани, продължавам борбата!

„ Има редица сигнали за нередности. Това не е борба за кметския стол, а за почтени избори. Разликата сред мен и Терзиев е минимална. В резултатите от изборите написа, че няма сигнали от секционните комисии за проблеми по време на изборния ден. Това не е по този начин. Има 400 подадени сигнала “.

Това сподели пред bTV общинският консултант в СОС Ваня Григорова, която стигна на балотаж на локалните избори през предходната година. По неин сигнал съдът разпореди повторна инспекция на протоколите от всички секции в София.

„ Избиратели са желали да гласоподават машинно и са имали проблеми. Вотът им не е регистриран. Колко е броят на гласоподавателите, които не са съумели да гласоподават, няма по какъв начин да знаем. От 313 протоколи за машинно гласоподаване, единствено в 13 няма разминавания. Изводите от направения обзор са, че има 200 гласа повече за мен. Това сочи, че има проблем. Затова поискахме да се прегледат всички протоколи “, добави тя.

„ В резултатите има двупосочни резултати. Има секции, в които за мен са регистрирани по-малко гласове. Има и секции, в които за него са регистрирани по-малко. В експертизата на движимостите лица е записано, че има 214 гласа повече за мен “, уточни Григорова.

„ Битката е за почтени избори, не тъй като имам голямо его и не мога да се примиря, че различен е станал кмет. Избирателят би трябвало да има доверие в изборния развой. В противоположен случай ще имаме по-малко доверие “, добави тя.

„ Членовете на секционните изборни комисии получават инструкции от партиите, които ги изпращат. В тях има от всички партии, само че най-вече от ръководещите. Аз няма по какъв начин да съм на всички места. Понякога там се изпращат хора, които желаят да вземат едни пари. На 15 март е идващото съвещание на съда. Надявам се до тогава да бъдат обработени всички 1639 протокола “, уточни общинският консултант.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР