Има редица големи автомобилни изложения по света, но едно е

...
Има редица големи автомобилни изложения по света, но едно е
Коментари Харесай

Първи трейлър на Черната пантера: Уаканда завинаги

Има редица огромни автомобилни изложби по света, само че едно е това в Женева. Само няколко фрагмента ще бъдат нужни, с цел да ви убедим в казаното. Провеждащо се за 89-и път от 1905-а година насам, то демонстрира новостите в автомобилостроенето, само че по по-специален метод. Тук всеобщите модели на фирмите, които в случай че бъдем почтени в множеството случаи са задоволително скучни за очите, остават на назад във времето. Остават на назад във времето и прототипите, които в никакъв случай не доближават до поточната линия в обилния тип, в който ги показват.

Всичко това отстъпва мястото на дребни компании, за които големите продажби и превъзмогването на полезностите за сметка на броя са неразбираеми. Това също е разбираемо, тъй като Женева попада в центъра на производителите от самото основаване на машините на четири колела, заобиколена от страни като Германия, Франция и Италия. Само да стартираме с Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche и картинката се избистря. Към тях причисляваме и тунинг компании, претворяващи паметни модели и създаващи хубости за пътя и пистата от концепция и бял лист хартия.

FIAT 124 ABARTH

Ще стартираме възходящо с една дребна машина, която съумя да вземе най-хубавото от паметната Mazda МХ5 и го направи още по-добро - Fiat 124 Abarth с новата версия отдадена на рали купата при колите с един задвижващ мост, която завоюваха. С лекото си купе с 170 конски сили и 250 нютонметра, изпускателната система Record Monza, магнизиевите джанти, спирачките Брембо, твърдият таван и двата цвята Costa Brava Red и Turini White, това е една занимателна играчка за уикендите.

GOLF TCR

Няма по какъв начин да не минем без Хотхечът - Голф ГТИ в хардкор версията ТЦР още веднъж отдадена на спортния автомобил от едноименните серии. Той отбелязва и края на поколението на модела, като го отличават 290 конски сили и 380 нютонметра, DSG трансмисията взаимствана от R, характерните джанти и окачването. Ускорението при него от 0 до 100 става единствено за 5,6 секунди, което е покрай абсолютния предел за предно задвижване.

SUPRA

Стигаме и до дълго чаканата Toyota Supra, която разбуни духовете споделяйки платформата и моторите с баварците от BMW... Автомобилът присъстваше в трите си форми - базовата версия, GR и спортната, която скоро чакаме по международните писти и бе един от най-посещаваните експонати.

RC_F

Една доста забавна и притежаваща темперамент машина седеше леко в сянка - Lexus RC-F Track Edition. Характерът идва от 5.0-литровия V8 мотор, който разчита единствено на атмосферно пълнене в тази епоха на турбокомпресорите и има извънредно прелъстителен тон. Версията е олекотена с 80 кг, има спирачки Brembo и 19-инчови олекотени джанти BBS, както и положително количество въглерод. Въпреки това, тежестта на автомобила е 1795 кг - проблем, с който се борят и различен японски спортни коли.

BMW

При BMW имаше доста министър председатели, главно съсредоточени върху хибридите и новите версии с шестцилиндров мотор, само че най-отличителните започваха с напълно новият X7 - най-големият и първокласен SUV на компанията. В центъра бе фейслифтът на Седма серия, който получи доста рецензия поради новите доста уголемени бъбрековидни решетки, само че в другите елементи несъмнено е прелъстителен. Видяхме и лимитираната Осма серия Night Sky, въодушевен от ранното утро и астероид, както и кабрио версията на най-големия им двуврат модел. Нашият любимец обаче бе новата трета серия във версията М340i с всички елементи от M Performance и обновеният 3.0-литров B58 мотор с неговите 387 коня и 500 нютонметра. До излизането на новото М3, това ще бъде и флагманът на бестселъра.

Mercedes AMG GT R Roadster

При Mercedes с изключение на новия шутинг брейк, има нещо по-пикантно - най-бързата машина на немската компания - AMG GT R, само че към този момент и в кабрио версията Roadster. В него има същите 585 конски сили и тонове въртящ миг, само че забавното е, че ускорението от 0 до 100 не е променено. Постижение, което при кабриолетите поради по-високото тегло е необичайност.

Brabus

След баварските тунери минаваме и към тежката артилерия на Mercedes - Brabus. Нещо плътно, колкото и необичайно да звучи за Brabus - B25S - машина въз основата на общоприета А250, само че за да се приближи до А35 AMG.Миналата година видяхме премиерата на новия G-Wagen, само че в този момент е време и за тунинг версията му - Widestar 800 със неговите тъкмо толкоз конски сили. Там присъстваше и нещо, за което е нужна стълба, с цел да се качите 4х4-2 с обозначение на модела 850 и да, това отново е мощността му, а нютонметрите са 1450. Чудовище с ускоряване от 0 до 100 за под 5 секунди макар размерите му.

David Brown

В последните години стана доста известно да се употребяват остарели шасита на паметни модели за изработката на напълно нови и съвременни коли на тяхна база. Porsche 911 е един от най-популярните модели за тази промяна, само че не значи, че и мъникът MINI няма да се получи добре и компанията David Brown го демонстрира образно с няколко версии на модела си.

Вижте още от ревюто в Женева във видеото:



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР