Има различни видове храни, които потенциално могат да причинят диария

...
Има различни видове храни, които потенциално могат да причинят диария
Коментари Харесай

Кои храни причиняват диария при котките?

Има разнообразни типове храни, които евентуално могат да причинят диария при котките. Въпреки това е значимо да се означи, че обособените котки могат да реагират по друг метод и това, което предизвиква диария при една котка, може да не засегне друга.

Ето някои постоянно срещани хранителни артикули, които евентуално могат да доведат до храносмилателни разстройства или диария при котки:

Млечни артикули

Повечето котки имат нетърпимост към лактоза, което значи, че им липсват нужните ензими за асимилиране на лактозата, захар, намираща се в млякото и други млечни артикули. Консумацията на млечни артикули може да докара до стомашно-чревно разстройство и диария.

Домашни храни

Някои домашни храни могат да бъдат токсични за котките и да причинят храносмилателни проблеми. Примерите включват лук, чесън, шоколад, грозде, стафиди, алкохол, кофеин и изкуствени подсладители (като ксилитол).

Мазни или тежки храни

Храните с високо наличие на мазнини, като тлъсто месо или надълбоко пържени храни, могат да бъдат сложни за вярно асимилиране от котките, което води до стомашно-чревно разстройство и диария.

 нездравословни храни и диария при котките

Развалена или гранясала храна

Котките са чувствителни към развалена или гранясала храна и потреблението на такива артикули може да аргументи стомашно-чревни разстройства, в това число диария.

Резки промени в диетата

Бързите промени в диетата на котките могат да нарушат храносмилателната им система и евентуално да доведат до диария. Важно е новите храни да се вкарват последователно, като се смесват със остарялата храна за избран интервал от време.

Алергизиращи храни

Някои котки може да имат хранителни алергии или сензитивност към избрани съставки. Обичайните алергенни храни за котки включват зърнени храни (като пшеница, царевица и соя), избрани протеини (като говеждо или риба) и добавки или консерванти.

Ако вашата котка изпитва упорита или тежка диария, извънредно значимо е да се консултирате с ветеринарен доктор за вярна диагноза и насоки. Те могат да оказват помощ за установяване на главната причина и да дават уместно лекуване или диетични рекомендации за характерните потребности на вашата котка.

Вижте и:

- Човешки храни за котки;

- Рецепти за домакински пауч за котки;

- Безопасни ли са плодовете и зеленчуците за котките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР