Има различни продукти, които успешно могат да претендират за званието

...
Има различни продукти, които успешно могат да претендират за званието
Коментари Харесай

Жена започна да слага боровинки в закуската си, вижте какво се случи с тялото ѝ

Има разнообразни артикули, които сполучливо могат да претендират за званието „ потребни за сърцето “, само че има един плод, който в действителност защищава вашия „ мотор “ цялостен живот, написа уеб сайтът „ Eat This, Not That “.

Едно от тези чудодейни " медикаменти " е боровинката, която е освен вкусна, само че и оказва помощ дейно да се понижи рискът от появяването на разнообразни болести.
Коя е най-хубавата диета за вашата възраст?
Най-големият мит, на който хората се хващат, е вярата, че нещо, наречено " съвършена диета ", съществува. Всяко човешко тяло е друго и...
Прочети повече
Според резултати от проучвания, извършени в университета Съри, има връзка сред потреблението на боровинки и намаляването на риска от сърдечно-съдови болести, които заемат първите места измежду най-разпространените аргументи за гибел в Съединени американски щати. 

Според изследването, защото боровинките са богати на антоцианини, постоянната им консумация доста понижава риска от развиване на сърдечно-съдови болести. Антоцианините са растителни пигменти, намиращи се в плодовете и зеленчуците, които са сини, червени или лилави, което значи, че те безусловно придават цвета на боровинките.

Други горски плодове също оказват помощ за понижаване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести, защото съдържат доста антоцианини. Сред зеленчуците такива „ заслуги “ имат аленото зеле и патладжанът, които също са богати на антоцианини.

Резултатите от изследването на Университета в Съри са подкрепени от друго изследване, оповестено в Journal of Gerontology: Series A, което открива, че постоянната консумация на боровинки оказва помощ за понижаване на кръвното налягане и възстановяване на тонуса на кръвоносните съдове.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР