„Има притеснителен брой деца с една кандидатура за 1. клас“,

...
„Има притеснителен брой деца с една кандидатура за 1. клас“,
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Има притеснителен брой деца с 1 кандидатура за първи клас

„ Има стеснителен брой деца с една кандидатура за 1. клас “, сподели Диян Стаматов по време на конференция на Столична община за идния банкет за учебно заведение.

Той разяснява, че рационално до на следващия ден преди да затвори електронната система за кандидатстване да се прибавят още кандидатури.

„ Много е рисково да се уточни единствено едно място. Най-добре е да има 2-3 стремежи и това да е на всички класирания “, разяснява Стаматов.

Най-важен при класиранията за първи клас ще бъде критерият уседналост, като той ще дава най-голямо преимущество.

„ Ако децата имат непрекъснат или сегашен адрес над три години в региона на учебно заведение, те попадат в първа група, която е и най-благоприятна за класиране по първо предпочитание “, сподели Мария Минчева.

Тя добави, че детето може да се запише единствено в едно само учебно заведение, само че това не лимитира опциите му за кандидатстване на второ класиране.

От общината прецизираха обаче, че детето няма право да си пази място в учебното заведение по първо предпочитание. В противоположен случай ще се блокират повече места и няма да има опция за останалите да бъдат класирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР