Има положителен ефект при инфекции на горните дихателни пътищаПречи на

...
Има положителен ефект при инфекции на горните дихателни пътищаПречи на
Коментари Харесай

Д-р Даниела Карабелова: Хомеопатията помага да не се стига до антибиотици

Има позитивен резултат при инфекции на горните дихателни пътища

Пречи на болестния развой да се развие към бактериална суперинфекция

Болките в гърлото и ангините са една от най-честите аргументи да потърсим доктор през студените сезони. Понякога те пораждат случайно, при други хора са рецидивиращи. Особено тревожно е това положение при децата, тъй като постоянно е съпроводено и с висока температура.

„ Най-опасният извършител на ангини е стрептококът и зараза с него може да аргументи съществени увреждания – предизвестява доктор Даниела Карабелова, общопрактикуващ доктор и хомеопат. – Не би трябвало да забравяме обаче, че има разлика сред ангина и зачервено, мъчително гърло. Ангината елементарно може да се потвърди с тест и тогава лекуването наложително е с антибиотик. Болките в гърлото обаче доста постоянно се дължат на вирусна зараза, за която не е належащо антибиотично лекуване. Безотговорният банкет на антибиотици е извънредно рисков и може да докара до антибиотична устойчивост. Правилното лекуване може да се назначи единствено и само от доктор. “

По данни на Световната здравна организация към 2050 година се чака починалите от антибиотична устойчивост да доближат 10 млн. души.

„ Хомеопатията не замества антибиотично лекуване. Когато то е неотложно, лекарят назначава подобаващата терапия. Но хомеопатията може да предотврати развиването на болестния развой към бактериална суперинфекция, както и доста сполучливо профилактира постоянно боледуващ пациент. Така се разрежда или прекратява антибиотичният банкет. Всяка терапия, която оказва помощ и може да понижи антибиотичния банкет, е значима за обществото. Дългогодишният ми опит като общопрактикуващ доктор несъмнено демонстрира позитивния резултат на хомеопатията върху здравето на моите пациенти от деца, през бременни до пенсионери “, добавя доктор Карабелова.

Дори да са предписани от доктор, доста от медикаментите оказват дълготрайно увреждащо влияние, предизвестява лекарката. Такива са да вземем за пример нестероидните противовъзпалителни средства, които използваме за угнетяване на възпалението, против болежка и температура. При тях казусът не е в устойчивостта, а в страничните резултати. При дълга приложимост те могат да доведат до язва, гастрит, високо кръвно налягане, задържане на течности в тялото и нараснал сърдечно-съдов риск. Инхибиторите на протонната помпа, които блокират синтезата на киселина в стомаха, също могат да нанесат щета. Неслучайно природата е направила средата в стомаха ни кисела – с рН 1,5. Ако вземаме средства за понижаването на това рН, след време ще стигнем до неприятно храносмилане, неспособност да обезвреждаме бактериите, които проникват с храната, и други стомашно-чревни проблеми. Хората, които имат киселини и рефлукс, в действителност са с ниска киселинност на стомаха – колкото по-ниска е тя, толкоз повече отслабва сфинктерът, който би трябвало да задържи съдържимото в стомаха, и се получава връщане в хранопровода.

Хроничната приложимост на бензодиазепини – за тревожни разстройства, меланхолия – води до приучване, което не може да бъде преодоляно с години. Кортикостероидите могат да бъдат животоспасяващи, тъй като са най-силните противовъзпалителни и антиалергични средства, които познаваме, само че когато станат хронично използвани, основават заплаха за високо кръвно, диабет, понижаване на костната компактност.

„ Всички тези медикаменти не могат да бъдат сменени с хомеопатия, само че с нейна помощ може да бъде понижена огромната им консумация. За повече от два века хомеопатията се е утвърдила като безопасен естествен лековит способ “, акцентира доктор Карабелова.

Най-всеобхватното досега здравно изследване – EPI3, направено във Франция измежду 825 общопрактикуващи лекари и 8559 техни пациенти, демонстрира, че при идентични здравни резултати пациентите, лекувани с хомеопатия от инфекции на горните дихателни пътища,  приемат с 57% по-малко антибиотици и с 46% по-малко температуропонижаващи и противовъзпалителни лекарства.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР