Има плавно увеличение на хоспитализациите в столицата, каза директорът на

...
Има плавно увеличение на хоспитализациите в столицата, каза директорът на
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев: Абсолютно е възможно пак да затегнем мерките

 Има гладко нарастване на хоспитализациите в столицата, сподели шефът на СРЗИ София още веднъж влезе в алената зона по брой инфектирани с ковид. Ситуацията стартира да става тревожна и напрегната. Това, което ни тревожи, е плавното повишаване на хоспитализациите, съобщи шефът на СРЗИ Данчо Пенчев пред btv.

Вчера имаше и събиране при проф. Ангелов с ръководителите на огромните лечебни заведения. Започва плавното повишение на хоспитализациите в София-град. Мерките бяха разхлабени, преди да получим тази информация. Към момента разхлабването е деликатно прецизирано. Отвориха се единствено молове и фитнес зали. Заведенията ще останат затворени. Очакваме развиването на заболеваемостта, което ще ни даде индикации за това, което ще създадем. Абсолютно е допустимо отново стягане на ограниченията, сподели Пенчев.

Директорът на СРЗИ не изключва да се стигне до ново стягане на ограниченията, в случай че заболеваемостта стигне 600 на 100 000.

Д-р Данчо Пенчев, който към този момент е получил първата доза от имунизацията против ковид, съобщи, че поради количествата ваксини, които идват в страната, при започване на пролетта деклариралите предпочитание имунизация ще имат опция да избират препарат.

Той заяви, че по последни данни от " Пирогов ", получени тази заран, от 103 позитивни 43-ма са с потвърден английски вид на COVID-19. Но съгласно формалните данни, които проф. Тодор Кантарджиев също ми даде тази заран, са от 48 изследвани във втория пул, 25 случая са с английски вид, съобщи доктор Пенчев.

" Интересното е, че тези хора нямат скорошни напускания на страната. Повече от половината от тях не са били приети в болница, само че имаме един умрял ", заяви още шефът на РЗИ-София.

Общо в Националната референтна лаборатория потвърдени случаи на английския вид са 33.

" Това, което ни кара да бъдем напрегнати, е че вирусът се подмлади. За първи път междинната възраст на новодиагностицираните е под 50 години ", заяви още доктор Пенчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР